• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Mám tady 3/4 kila bůčku bez kosti a s kůží a pomalej hrnec, ve kterém jsem ještě nevařila. Ráda bych vyrobila "bůček na asijskej způsob", představuju si, že se bude rozpadat a bude plnej chuti. Nemáte tip, jak na něj a co do něj? Kdyžtak to nějak zaimprovizuju...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Mocny burty na pivu maj v pivnim pristavu u naplavky.
    Podle me je nejdulezitejsi aby ty burty s kterejma to delate nebyly uplne emulzifikovany. Aby tam byla videt poradne struktura masa a tuku. Dalsi je taky aby se poradne vyvarilo to pivo nez se daj do trouby, jinak budou hnusny nebo se pak v ty troube musej morit strasne dlouho
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Btw jestli chcete naprosto bozsky burty na pivu, tak si je vyhlidnete v hospode Stridacka u Staromaku (ma to tusim Rucinsky a Nedved, hokejky). Lepsi jsem nejedl a tyhle vlastne zpusobily, ze jsem je chtel zkusit doma.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak pro uspeh topicu dam i svuj recept :o)
    zakladem sou masovy burty ty rozriznu na pulku neloupu delam jezecka :o)
    osmahnu na sucho na panvi mezitim nakrajim cibuli na pulkolecka a par strouzku cesneku oloupu :o)
    zapnu hrnec hodim tam ty burty na panev prihodim trochu sadla a lehce osmahnu cibuli a na hrubo nasekanej cesnek :o)
    vyleju to do hrnce pridam kecup horcici cerny pivo pepr sul papriku zamicham priklopim a du do hajzlu :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: ok, v hospodě za 60 k točenému, to je tak adekvátní :-D
    APPU
    APPU --- ---
    ADELHAIDA: moc děkuju
    APPU
    APPU --- ---
    Buřty na pivu jdou udělat úplně jednoduše.
    Buřty ideálně oloupat a nakrájet na na čtvrtky, k tomu jedna dvě cibule na céčka, v misce smíchat jeden celý kečup a jedno černé pivo - pořádně promíchat a zalít s tim buřty s cibulí. Všechno do trouby cca hoďka půl, pravidelně míchat a otáčet. Nic více neni potřeba :) příloha pečivo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja jsem na ne dostal chut a nahodou je meli U vystrelenyho voka na Zizkove a za 59 byly uplne epicky
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    K buřtům na pivu: my teda doma dávali rovnou všechny suroviny do trouby, manželova rodina taky, takže to mám v kategorii dobrých rychlovek.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVEJ: Presne pivo s pivem, zn. Ideal 😂
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak jasny je to jidlo k pivu :o)
    ale da se udelat tak ze kdyby ste ochutnali tak se oblizujete jeste ted :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: seems legit :-D

    Jinak v té omáčce bude dobrý třeba tofu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: já mám buřty na pivu zafixované jako jídlo na pánskou jízdu, po několikátém pivu, tedy na situaci, kdy na kulinářské finesy už strávníci nejsou příliš připravení :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: no to bude jen o něco plošší červená omáčka s buřtama :-D
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    tak tak ja to este vytunil pomalym hrncem na 4h a byli luxusni :o)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: není potřeba se s tím tolik srát :) opéct cibuli, přihodit buřty, zalít protlakem rozmíchaným ve vodě/rajčatama v plechovce/kečupem, podlít pivem, okořenit a nechat bublat v troubě ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Taky tu oblibu úplně nechápu. Jednou jsem dělala na párty verzi s koktejlovejma párečkama, a to docela šlo, pak jsem to musela vyrábět ještě párkrát.

    V pekáči na sádle člověk orestoval parečky společně s cibulí na proužky. Pivo, plechovka rajčat, med a koření se mezitím smíchalo do omáčky, roztopila se trouba na 200°C, omáčka se nalila do pekáče, ve kterém se restovaly párečky s cibulí, nechalo se to dojít k varu a celý se to dalo do trouby tak na 40 - 50 minut, aby se omáčka zredukovala.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    vzhledem k tomu, že to tu byla několikátá debata o buřtech na pivu, což je něco co se u nás nidky nevařilo a já to nejdela, tak jsem je na dnešek udělala. A teda jako - takového crcání s tím. (opéc buřty, oprestovat cibuli, udělat základ omáčky, vrátit tam buřty, dát to péct, dodělat omáčku)

    a prostě to jsou buřty s červenou omáčkou.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DUHAR: Projel jsem internet a vypada to, ze cernej Kozel je nejlepsi volba. No budu vedet pro priste. Diky. Jinak jel jsem tuhle verzi a jinak top - https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/spekacky-a-cerne-pivo-jak-na-lahodne-burty-na-pivu-poradi-jan-puncochar.A211025_095237_dobra-chut_ape
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Přikládám originál recept na krevety a na koření, ze kterejch vycházím. Ubrala jsem prášky (cibulovej a česnekovej) a ten škrob. Když jsem to vařila podle originálu, bylo toho škrobu moc.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam