Kreolská omáčka:
Velká cibule
(Žlutá) paprika
Pár řapíků celeru
400g sekaných rajčat (dávám konzervu)
Česnek
Kajenský pepř
Cerný pepř
Sladká paprika
Oregano
Tymián
Cukr, sůl, škrob
Na tuku (olej, sádlo, máslo, je to fuk) osmahneme cibuli na kostičky, společně s paprikou a celerem na přiměřený kousky. Když to začíná chytat barvu, na minutu přidáme kajenský i normální pepř, pak i sladkou papriku a podrcený česnek (2 - 3 stroužky, není cíl mít to vyloženě česnekový) a zaprášíme škrobem, nebo moukou. Necháme jen krátce rozvonět a pak přidáme rajčata a tymián s oregánem. Vaříme 20 - 30 minut do pozadované hustoty. Průběžně ochutnáme a přidáme cukr, sůl, chilli a tak.