KEMENTARI: no pak to používáš s omáčkama.
Tedy rýže, zelelnina jen rychle orestovaná třeba s česnekem a sezamem, nebo spařené klíčky s octem, cukrem a sezamovým olejem a k tomu omáčka dle nálad.
Nejjednodušší je nějaká hoisin a nebo teriaky, co koupíš, ale taky prostě můžeš smíchat korejskou chilli pastu s cukrem, ocetm, sojovkou solí, česnekem a vodou, nebo
Nebo rozmixuješ cibulku, zázvor, česnek, zaleješ to horkým olejem a pak to dochutíš octem a sojovkou.
Nebo něco na bázi miso - voda, - česnek- zázvo, ocet, cukr, sůl, popřípadě burákové máslo, česneks, ocet, cukr, sůl, sojovka a tak.
🤩 Dad's ADDICTIVE Ginger Scallion Sauce (姜葱酱)!https://www.youtube.com/watch?v=mIaAMIUd6WQ5 Minute Miso Sauce Makes Everything Better (Miso Paste Recipe)https://www.youtube.com/watch?v=DRYeRNbMMCIAddicting Gochujang Saucehttps://www.youtube.com/watch?v=ibQuNed5kFkGoma Dare - Japanese Sesame Sauce for Shabu Shabu [2 Minute Recipe!]https://www.youtube.com/watch?v=Q9uTQZMi7MYZároveň prostě můžeš oddělit sádlo od výpeku, na troše sádla orestovat zázvor, česnek a jarní cibulku, přidat výpek, a sojovku, ocet a cukr.
Pokud máš mirin (slazený rýžový ocet) a sake na vaření a nebo čínské rýžové víno, tak místo octa dávej mirin a sake/víno na vaření.
Jinak ale jablečný ocet + cukr je úplně v poho.