• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BONEMINA: tadle pomazanka mi vzdycky prisla mimoradne odporna :))
    MOODYCAT: mnam, tu jsem zrovna dlouho nemela a si si ji udelam! :D
    GEISHA: vše řečeno, plus mojí mámy "zbytková" na vyklizení lednice: vajicko na tvrdo, tvrdy syr nastrouhat, sunka nastrouhat, kysela okurka a lucina, pomazankovy maslo, majolka, nebo tvaroh, lzicka horcice, pripadne klidne i kousek cibule
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jinal v zasade nepohrdnu zadnou krome kvasnicove a te ze susenych rajcat (suseny rajce je jen koncentrovany rajce…)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Nejvic miluju tu cervenou syrovou pikantni, ale tu chemickou chut si clovek neudela.
    Na partosky delavam vajickovou (full verzi s tvarohem a majonezou, fitness verze s cottage), tunakovou (tunak, cibul, tvaroh), cesnekovo-syrovou (cesnek, majoneza, tvaroh, ajdam) nebo hermelinovou.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: rybičková - dvoje sardinky v oleji/ve vlastní šťávě (tak jak jsou, žádny vykošťování), kousek másla, dvě jarní cibulky (nebo jedna malá cibule), plnotučná hořčice, sůl, pepř a dát do mixéru
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: Dobrý téma. Já asi nic světobornýho, ale kdyby náhodou:

    Krabička sardinek rozmačkaná s tvarohem, nakrájenou (červenou) cibulí, pepřem a solí.

    Luštěninový pomazánky alá hummus všeho druhu a opakujícího se schématu, tedy uvařená luštěnina rozmixovaná s citronovou šťávou, nakládanou zeleninou (nejlíp sušená rajčata v oleji), kořením a další tekutinou dle potřeby.

    Cuketovej tatarák, kterej i zavařuju - dost orestovaný cibule, cuketa, oloupaný rajčata, sůl, pepř, česnek, hořčice, kmín, redukovat do požadovaný konzistence.

    "Baba ganoush" bez tahini, proto v uvozovkách. Mě ta tahini pasta prpstě něnak prudí.

    Vajíčková ze tří čtyř vajec, tvarohu, hořčice, pepře a soli.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GEISHA: česneková, kvasnicová a vajíčková jsou top :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: matce to přišlo zbytečné též, protože měla dvě loupačky :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: ja lituju, ze mi to prislo jako zbytecnost v době detskych jablečných presnidavek!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: ten loupač jablek je boží, makta je maniakální (byla) zavařovačka jablek, takze jsme loupaly mnoho a mnoho kil jablek škrabkou a měly z toho olezlé ruce
    od té doby, co jsem jí tenkrát koupila něco v tomto smyslu, to byla skoro zábava
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: protože peču i pro děti, mám takovou tu super duper mašinku, kam na jedné straně házíš třešně a cvakáš páčkou a padaj z toho vypeckovaný :-) (tuším z Tchiba kdysi, ale má i Tescoma nebo třeba Orion)
    a taky mám loupač a kráječ jablek ( https://eshop.tescoma.cz/loupac-a-krajec-na-jablka-handy ), protože s ním jsem schopná za dvacet minut zpracovat košík jablek na křížaly, aniž by mě to nějak sralo.
    mám se ráda a mám ráda svůj čas (a v případě třešňových koláčů taky svoje zuby).
    PETATA
    PETATA --- ---
    Když člověk alespoň jednou dvakrát za léto vypeckovává, tak je prima na to mít nějaký bazmek. Ty obyč, co vypadají jak lis na česnek, stojí tak stovku a nezaberou místa
    Mě se to dobře dělá i s tím od Tescomy
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já se přiznám, že do koláčů prostě nevypeckovávám, protože kdo se s tím má crcat...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DA_NIELA: jako proces oddělení od pecky nebyl těžký, šlo to dobře, ale jaksi jsem šťávou z višní zacákala prosto kolem sebe, ty višně jsou dosti šťavnaté
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    MOIRAIN: Nechci ucit orly litat, ale jedna se o modely, ktery jdou nebo nejdou od pecky? Jestli jdou, tak ja vypeckovavam tresne tak, ze rozkrojim tresni v ruce do pulky priborovym nozem a pecku vydloubnu. Je to esteticke a nekrvave...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: Dělej to v pytliku nebo pod vodou :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE:





    pecky vyšťouchány jídelní hůlkou, ještě by to chtělo vymyslet, jak docílit toho, aby po tom kuchyně nevypadala jak Dexterova učebnice

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tohle si tu odložím

    How To Fillet Every Fish | Method Mastery | Epicurious
    https://www.youtube.com/watch?v=wcueSXGueJs
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOIRAIN: ja sem vypeckovaval pomoci rozebrany propisky, tak ten jakoby vnitrni mensi prumer toho dilu propisky
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MOIRAIN: já mám dobrou zkušenost s použitím plastového brčka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam