• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Nemám Boženu. Robota ve smyslu vysoce multifunkčního kuchyňského zařízení nevlastním a ani nemám úplně v plánu ho pořizovat. Použila bych ho tak desetkrát do roka a tam už se ta cena nevyplatí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: máš Boženu? A máš k ní nástavec na pasírování bobulového ovoce? Pak už víc nepotřebuješ :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Chtěla bych pasírovat věci jako rybíz, špendlíky, jabka, gdoule a rajčatovou omáčku. Tzn. činnost tak 4x - 5x do roka. Ručně přes cedník už mě to nebaví, tak se chci zeptat, zda máte někdo pasírovač a jak jste s ním spokojeni. Elektrickej, nebo manuální? Drahej, nebo levnej? Nějaký jiný řešení, o kterým nevím (nyxí rady sem!)? Dík.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Prej bylo málo česnekovýho dipu. Se příště polepši:-) Jinak to bylo dobrý, při okrajích víc, uprostřed míň udělaný, ale tak o půl stupně, řekla bych. Super, dík!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tak co? posral jsem neco? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Zajímavý, nudle z kynutýho těsta.

    Discover Lidia's bread dough pasta called pincinelle! | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=NR91YVJdvXA
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Kdybyste někdy nevěděli, co furt vařit, tak https://fresh.iprima.cz/recepty/kure-na-stredomorsky-zpusob je moc fajn, během léta ho dělám min. 3x už asi 3 roky a vždycky má úspěch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZCR: ano to se hodí :-D
    ZCR
    ZCR --- ---
    VSICHNIMAME: každopádně bych prvně ověřil, jestli jsou sladké nebo pálivé :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: no jako papirku - do leča či jiné dušeniny, ogrilovat či upéct, stáhnout slupko, vyndat seminka a udělat z toho něakou omáčku, nakrájet do salátu, do stir fry, do sendviče, do pomazánky...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Jak se dají vhodně upotrebit berani rohy za cerstva? Nechci je nakládat.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: report z operace játra.
    Nakonec jsem to udělal šalamousky.
    Játra jsem vykrajel a naporcoval až dopoledne, nacházel do oleje s pepřem a oregánem, prikryl cibulí na plátky, uzavřel a dal nachladit a odvezl na místo činu.

    Pojistil jsem se pomocí strachu mayo (tatarka+mayo+siracha)
    A úspěch. Všichni spokojeni s naložením a siracha mayo chutná všem.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jinak jak jsme tu pred casem resili studene polivky, mam novou lasku, ajoblanco. Bily chleb, mandle, cesnek, olivovy olej, ocet, rozmixovat, vychladit, pridat hrozno, snist. Akorat pro priste musim ubrat na cesneku, moje strouzky jsou asi trosku vetsi.

    Ajoblanco | Traditional Cold Soup From Andalusia, Spain | TasteAtlas
    https://www.tasteatlas.com/ajoblanco

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Do prejtu se pomele všecko.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BONEMINA: To zní skoro jako haggis :))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NELLAS: neda, nase kocka je jeste rozezranejsi nez nase deti a opovrhuje skoro vsim. Ani ta jatra ji nejedou.

    Ale pro me zni kombinace jater, srdicek, ledvinek, vajicek, cibule a slaniny nadejne.
    ZCR
    ZCR --- ---
    MEANKITTY11: já to v životě nejedl, dokonce ani neviděl, a babička byla taková... vyschlejšího typu.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZCR: jako dítěti se mi z brzlíku natahovalo, protože na šťouchnutí prstem mi připadal jako babiččin podbradek.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZCR: Babička to kdysi kupovala kočkám, tak kdyby neprodali jen pět deka, dá se to zkrmit..
    ZCR
    ZCR --- ---
    (btw brzlík nic, ani na objednávku)
    ZCR
    ZCR --- ---
    BONEMINA: já vyvinul jisté úsilí ji zpoživatelnit, a... ne, spíš radši nebrat. Chuť nevalná, textura upřímně řečeno dost hrozná, taková divná houbovitost. Asi by se z toho daly udělat knedlíčky, možná v nějaké směsi, ale nejspíš to nevylepší.
    V tom místním řeznictví ji mají běžně, a je to velmi levná věc - nevím, jak teď, ale před pár lety bývala za nějakých 20,-/kg a lidi to kupovali pro psa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam