• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    DOCKINEZ: nezavaruji, ale dostavam od polskych kamaradu okurky s nalevem s kari. Pokud chces zkusit, navod si urcite najdes na netu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    U mne jede aktuálně okurková sezóna. Vlastní okurky jsou super. Dělám nejrůznější láky, takže letos se zeleným estragonem, s fenyklem, s chilli atd. A když dneska zbyla trochu láku, svezlo se se zbytkem i pár skleniček řepy - v zimě k řízku jako když najdu.

    Máte vy nějakou oblíbenou signature recepturu na lák na okurky? Pochlubte se :)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FAT: ještě bych to osolla...
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Je to jemné a dobré. Když jsem pokukoval jinde, tak maximálně červenou papriku. Ta konzistence je fakt mazací a zralost kvůli tomu, že nechceš tvaroh.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FAT: no me prave prekvapuje to "nakrajet" a ta uzralost. Ja jsem totiz lehce cekat, ze vezmu kolecka a naskladam je do sklenice a pridam k nim prave treba cesnek, cibulku... poprasit paprikou a tak neco. Ale jestli je to jen spojeni dohromady, tak fajn. Nerad bych to udelal naprosto minimalisticky.

    Chapes, myslel jsem, ze to je spis jak nakladanej hermelin, kde olej vymenis za slehacku. Jen tak hermos do oleje bych taky nedal :-)
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Jo, dělal jsem to kdysi a bylo to skvělé. Jen si nepamatuju poměr. No ale odrazil bych se od dvou balení syrečků na jednu šlehačku. Nakrájet na menší kousky, promíchat se šlehačkou a dát do sklenice a do lednice. Nechat být tak, myslím, týden. Asi jsem to nijak neupravoval chuťově, jen musely být ty syrečky uzrálé. Výsledný tovar se dá skvěle mazat na chleba a je to skvost.
    Fakt
    Ale hledej dál, tohle je jen do diskuze. Dělal jsem to tak před 15-20 lety.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Zeptej se v uto/hermo klubu, Mount s tím určitě svýho času úspěšně experimentovala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ahoj, nakladal jste nekdo nekdy syrecky/tvaruzky do slehacky? Ja nejak na webu nemuzu najit uspokojivej recpt :-) dik za tipy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je strašně skvělá epizoda.

    Pasta Grannies visits Slovenia!
    https://www.youtube.com/watch?v=n6yg_A7PaKg
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GEISHA: nakrájené podélně na proužky do libovolného stirfry.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: ja je teda pomerne casto, kdyz jich mam dost, opecu na panvi/griluju a hazu do zalatu a je to skvely
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: kimčhi :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: do quiche nebo tohle taky nevypadá zle

    no time, only 1 minute can making easy scallion pancakes / spring onion pancake recipe 葱油饼
    https://www.youtube.com/watch?v=ASdM1LowNfo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA:
    vajicka - snidane
    nekde jsem videla grilovane cibulky jako teplou zeleninovou prilohu
    pripadne vzit ty bile spodky a nejak je zkusit oglazovat ala salotka?
    do asijskych omacek (s korenim ala secuan, paprika, zazvor, chilli, nasekat na jemno, zalit horkym sezamovym olejem, prilit sojovku a pod. omacky) na namaceni nebo do nudli..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUIP: Táta to teď kupoval přes nejakej prisernej zasilkovej obchod z nějakýho katalogu za 500. A je to celokovový. Vypada i funguje skvěle
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUIP: Tutifruti mlejnek, ten je dobrej. Ale asi by mi nepomohl s tou omáčkou a pecek bych se taky bála, špendlíky je maj docela velký. Šlupky a jadýrka lezou ven takovou docela malou dírkou. Navíc, ehm ehm... jaksi se nám při zařizování kuchyně povedlo, že NIKDE nemáme desku tenčí, než 6 cm, takže nikde nepřiděláme ani mlejnek na maso.
    Pokud jste si ještě nikdy nezařizovali kuchyň, myslete na to, lidi:-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADELHAIDA: Mam doma prehistorickou verzi, neco jako je toto:
    ORION Ruční lis na ovoce, odšťavňovač + plátýnko - domacipotreby.cz
    https://www.domacipotreby.cz/orion-rucni-lis-na-ovoce-odstavnovac-platynko-p5291/
    Delal jsem s tim rybiz a slo to obstojne. Ale jak bych do toho cpal spendliky s peckama, to nevim.
    Na to, abych s tim jednou za rok udelal z rybizu stavu mi to staci.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Nemám Boženu. Robota ve smyslu vysoce multifunkčního kuchyňského zařízení nevlastním a ani nemám úplně v plánu ho pořizovat. Použila bych ho tak desetkrát do roka a tam už se ta cena nevyplatí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: máš Boženu? A máš k ní nástavec na pasírování bobulového ovoce? Pak už víc nepotřebuješ :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Chtěla bych pasírovat věci jako rybíz, špendlíky, jabka, gdoule a rajčatovou omáčku. Tzn. činnost tak 4x - 5x do roka. Ručně přes cedník už mě to nebaví, tak se chci zeptat, zda máte někdo pasírovač a jak jste s ním spokojeni. Elektrickej, nebo manuální? Drahej, nebo levnej? Nějaký jiný řešení, o kterým nevím (nyxí rady sem!)? Dík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam