• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: Jo, dělal jsem to kdysi a bylo to skvělé. Jen si nepamatuju poměr. No ale odrazil bych se od dvou balení syrečků na jednu šlehačku. Nakrájet na menší kousky, promíchat se šlehačkou a dát do sklenice a do lednice. Nechat být tak, myslím, týden. Asi jsem to nijak neupravoval chuťově, jen musely být ty syrečky uzrálé. Výsledný tovar se dá skvěle mazat na chleba a je to skvost.
    Fakt
    Ale hledej dál, tohle je jen do diskuze. Dělal jsem to tak před 15-20 lety.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Zeptej se v uto/hermo klubu, Mount s tím určitě svýho času úspěšně experimentovala.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ahoj, nakladal jste nekdo nekdy syrecky/tvaruzky do slehacky? Ja nejak na webu nemuzu najit uspokojivej recpt :-) dik za tipy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je strašně skvělá epizoda.

    Pasta Grannies visits Slovenia!
    https://www.youtube.com/watch?v=n6yg_A7PaKg
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GEISHA: nakrájené podélně na proužky do libovolného stirfry.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: ja je teda pomerne casto, kdyz jich mam dost, opecu na panvi/griluju a hazu do zalatu a je to skvely
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: kimčhi :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: do quiche nebo tohle taky nevypadá zle

    no time, only 1 minute can making easy scallion pancakes / spring onion pancake recipe 葱油饼
    https://www.youtube.com/watch?v=ASdM1LowNfo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA:
    vajicka - snidane
    nekde jsem videla grilovane cibulky jako teplou zeleninovou prilohu
    pripadne vzit ty bile spodky a nejak je zkusit oglazovat ala salotka?
    do asijskych omacek (s korenim ala secuan, paprika, zazvor, chilli, nasekat na jemno, zalit horkym sezamovym olejem, prilit sojovku a pod. omacky) na namaceni nebo do nudli..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUIP: Táta to teď kupoval přes nejakej prisernej zasilkovej obchod z nějakýho katalogu za 500. A je to celokovový. Vypada i funguje skvěle
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUIP: Tutifruti mlejnek, ten je dobrej. Ale asi by mi nepomohl s tou omáčkou a pecek bych se taky bála, špendlíky je maj docela velký. Šlupky a jadýrka lezou ven takovou docela malou dírkou. Navíc, ehm ehm... jaksi se nám při zařizování kuchyně povedlo, že NIKDE nemáme desku tenčí, než 6 cm, takže nikde nepřiděláme ani mlejnek na maso.
    Pokud jste si ještě nikdy nezařizovali kuchyň, myslete na to, lidi:-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADELHAIDA: Mam doma prehistorickou verzi, neco jako je toto:
    ORION Ruční lis na ovoce, odšťavňovač + plátýnko - domacipotreby.cz
    https://www.domacipotreby.cz/orion-rucni-lis-na-ovoce-odstavnovac-platynko-p5291/
    Delal jsem s tim rybiz a slo to obstojne. Ale jak bych do toho cpal spendliky s peckama, to nevim.
    Na to, abych s tim jednou za rok udelal z rybizu stavu mi to staci.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Nemám Boženu. Robota ve smyslu vysoce multifunkčního kuchyňského zařízení nevlastním a ani nemám úplně v plánu ho pořizovat. Použila bych ho tak desetkrát do roka a tam už se ta cena nevyplatí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: máš Boženu? A máš k ní nástavec na pasírování bobulového ovoce? Pak už víc nepotřebuješ :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Chtěla bych pasírovat věci jako rybíz, špendlíky, jabka, gdoule a rajčatovou omáčku. Tzn. činnost tak 4x - 5x do roka. Ručně přes cedník už mě to nebaví, tak se chci zeptat, zda máte někdo pasírovač a jak jste s ním spokojeni. Elektrickej, nebo manuální? Drahej, nebo levnej? Nějaký jiný řešení, o kterým nevím (nyxí rady sem!)? Dík.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Prej bylo málo česnekovýho dipu. Se příště polepši:-) Jinak to bylo dobrý, při okrajích víc, uprostřed míň udělaný, ale tak o půl stupně, řekla bych. Super, dík!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tak co? posral jsem neco? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Zajímavý, nudle z kynutýho těsta.

    Discover Lidia's bread dough pasta called pincinelle! | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=NR91YVJdvXA
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Kdybyste někdy nevěděli, co furt vařit, tak https://fresh.iprima.cz/recepty/kure-na-stredomorsky-zpusob je moc fajn, během léta ho dělám min. 3x už asi 3 roky a vždycky má úspěch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZCR: ano to se hodí :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam