• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GEISHA: do quiche nebo tohle taky nevypadá zle

    no time, only 1 minute can making easy scallion pancakes / spring onion pancake recipe 葱油饼
    https://www.youtube.com/watch?v=ASdM1LowNfo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA:
    vajicka - snidane
    nekde jsem videla grilovane cibulky jako teplou zeleninovou prilohu
    pripadne vzit ty bile spodky a nejak je zkusit oglazovat ala salotka?
    do asijskych omacek (s korenim ala secuan, paprika, zazvor, chilli, nasekat na jemno, zalit horkym sezamovym olejem, prilit sojovku a pod. omacky) na namaceni nebo do nudli..
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUIP: Táta to teď kupoval přes nejakej prisernej zasilkovej obchod z nějakýho katalogu za 500. A je to celokovový. Vypada i funguje skvěle
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUIP: Tutifruti mlejnek, ten je dobrej. Ale asi by mi nepomohl s tou omáčkou a pecek bych se taky bála, špendlíky je maj docela velký. Šlupky a jadýrka lezou ven takovou docela malou dírkou. Navíc, ehm ehm... jaksi se nám při zařizování kuchyně povedlo, že NIKDE nemáme desku tenčí, než 6 cm, takže nikde nepřiděláme ani mlejnek na maso.
    Pokud jste si ještě nikdy nezařizovali kuchyň, myslete na to, lidi:-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    ADELHAIDA: Mam doma prehistorickou verzi, neco jako je toto:
    ORION Ruční lis na ovoce, odšťavňovač + plátýnko - domacipotreby.cz
    https://www.domacipotreby.cz/orion-rucni-lis-na-ovoce-odstavnovac-platynko-p5291/
    Delal jsem s tim rybiz a slo to obstojne. Ale jak bych do toho cpal spendliky s peckama, to nevim.
    Na to, abych s tim jednou za rok udelal z rybizu stavu mi to staci.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Nemám Boženu. Robota ve smyslu vysoce multifunkčního kuchyňského zařízení nevlastním a ani nemám úplně v plánu ho pořizovat. Použila bych ho tak desetkrát do roka a tam už se ta cena nevyplatí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: máš Boženu? A máš k ní nástavec na pasírování bobulového ovoce? Pak už víc nepotřebuješ :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Chtěla bych pasírovat věci jako rybíz, špendlíky, jabka, gdoule a rajčatovou omáčku. Tzn. činnost tak 4x - 5x do roka. Ručně přes cedník už mě to nebaví, tak se chci zeptat, zda máte někdo pasírovač a jak jste s ním spokojeni. Elektrickej, nebo manuální? Drahej, nebo levnej? Nějaký jiný řešení, o kterým nevím (nyxí rady sem!)? Dík.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Prej bylo málo česnekovýho dipu. Se příště polepši:-) Jinak to bylo dobrý, při okrajích víc, uprostřed míň udělaný, ale tak o půl stupně, řekla bych. Super, dík!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: tak co? posral jsem neco? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Zajímavý, nudle z kynutýho těsta.

    Discover Lidia's bread dough pasta called pincinelle! | Pasta Grannies
    https://www.youtube.com/watch?v=NR91YVJdvXA
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Kdybyste někdy nevěděli, co furt vařit, tak https://fresh.iprima.cz/recepty/kure-na-stredomorsky-zpusob je moc fajn, během léta ho dělám min. 3x už asi 3 roky a vždycky má úspěch.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZCR: ano to se hodí :-D
    ZCR
    ZCR --- ---
    VSICHNIMAME: každopádně bych prvně ověřil, jestli jsou sladké nebo pálivé :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: no jako papirku - do leča či jiné dušeniny, ogrilovat či upéct, stáhnout slupko, vyndat seminka a udělat z toho něakou omáčku, nakrájet do salátu, do stir fry, do sendviče, do pomazánky...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Jak se dají vhodně upotrebit berani rohy za cerstva? Nechci je nakládat.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: report z operace játra.
    Nakonec jsem to udělal šalamousky.
    Játra jsem vykrajel a naporcoval až dopoledne, nacházel do oleje s pepřem a oregánem, prikryl cibulí na plátky, uzavřel a dal nachladit a odvezl na místo činu.

    Pojistil jsem se pomocí strachu mayo (tatarka+mayo+siracha)
    A úspěch. Všichni spokojeni s naložením a siracha mayo chutná všem.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jinak jak jsme tu pred casem resili studene polivky, mam novou lasku, ajoblanco. Bily chleb, mandle, cesnek, olivovy olej, ocet, rozmixovat, vychladit, pridat hrozno, snist. Akorat pro priste musim ubrat na cesneku, moje strouzky jsou asi trosku vetsi.

    Ajoblanco | Traditional Cold Soup From Andalusia, Spain | TasteAtlas
    https://www.tasteatlas.com/ajoblanco

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Do prejtu se pomele všecko.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BONEMINA: To zní skoro jako haggis :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam