• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    i když teda pozor na takové srandy, jako je přídavek želatiny, ta se občas umí objevit na fakt divných místech, jako je třeba zakysaná smetana některých značek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: tak to jsi pak v klidu a můžeš kombinovat pareve a milchig dle libosti :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: dik, tohle vím že tolik neresi. Plus já doma nemám fleishig léta, tudíž je to bezpečna:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    87HIGHFLYER: já bych se asi dotyčného dotázala, jak moc mu vadí, že kuchyně (jako místo + náčiní) není kosher, tedy že se používá jedno nádobí na oboje - a podle toho když tak možná radši vyřadila i mléčné ingredience (protože by se s nimi manipulovalo v fleishig hrncích a ty určitě nedokážeš správně vyčistit). Když budeš používat jen věci, které se v posledních 24 hodinách nepoužívaly na fleishig ani milchig, tak jsou na pareve cajk :-)

    (jo, divná témata mě baví :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    87HIGHFLYER: smažený sýr! :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Díky moc!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER:

    české menu

    - kulajda/bramboračka

    - pečený brambory, tvarohovej dip (bramborovej salát) a celerovej řízek.
    - houbovej guláš + knedlíky

    mezinárodní menu


    - červená řepa + kozí sýr + salát
    - dýňová polévka
    - houbové risotto
    - těstoviny s rajčatovou omáčkou
    - zeleninové pyré (dýňové/celerové/mrkvové) + zeleninové placčky (kapusta, květák, dýně) + dip
    - řepa po burgundsku (https://www.bbcgoodfood.com/recipes/vegan-beetroot-bourguignon ) S bramborama/těstovinama
    - květákový steaky
    - chilli sin carne
    - shaksuka
    - domácí pizza
    - stir fry s tofu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    cizrnovy/kvetakovy thajsky kari? vege borsc? vege varianta plnenych zelnych listu v rajcatove? dhal?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    87HIGHFLYER: A co nějaký menu z české/evropské kuchyně? Bramboráky, ovocné knedlíky, palačinky se špenátem?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: nn
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ryby taky ne?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Trochu speciální dotaz ale - pozval jsem na večeři typka původně z Haiti. Omezením je, že to musí bejt bez masa. A taky je (poněkud bizarně) žid - nemusí to být přímo kosher ale bylo by fajn se vyhnout hraničním věcem. Nějaký nápad? Nemusí to bejt úplně striktně karibská/Haiti kuchyně
    QUIP
    QUIP --- ---
    A jaka to muze byt legrace, kdyz se takovy srnec v kufru auta probere z bezvedomi a zacne se snazit za jizdy vystoupit ;)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    JESTEDMAN:KURE: spravne, zkusit rukou, kdyz je tepla, hodit do kufru a doma zpracovat. Je-li studena, nenapadne se vytratit.
    Takhle jsme jednou jeli na navstevu k pratete na strednim Slovensku starou MBckou. Otec najedou prudce zabrzdil, vyskocil z auta, otevrel kufr, zavrel kufr a dabelsky se zasmal. Pak uz jsem jen videla, jak se vyvrhuje a stahuje z kuze zajic a meli jsme ho na smetane :D
    Byl jeste teplej.
    Otec je veterinar-hygiena potravin, takze approved.
    KURE
    KURE --- ---
    JESTEDMAN: počkej proč dokud je ještě teplá? Je to na jídlo, žejo? Žejo...?

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JESTEDMAN: to asi nebude kamarad
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    JESTEDMAN: tak si jenom dávej bacha, aby tě u toho neviděli policajti :D
    ZCR
    ZCR --- ---
    JESTEDMAN: trestný čin pytláctví, u srního vzhledem k ceně sazba dva až pět let, píšou v tisku - když už teda pomineme veterinární aspekty...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    VOMAJDA: kolega myslivec mi radil, že když najdu sraženou srnku, tak pokud je ještě teplá, tak jí mám naložit, že to je v cajku
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GALE: tohle mě zaujalo hodně!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam