úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
RUTHLESS
---
---
11:06:20 20.1.2023
1 odpověď
ADELHAIDA
: no tak vidis -) ja se neptam na smazeni koblih, ale na takovydle jidla. to delam beztak nejvic, ale ano, jinak samo pouzivam sadlo, oleje jiny a tak.
KASUMI
---
---
10:58:09 20.1.2023
RUTHLESS
: netusim
ja mam doma na teplou upravu repkovy, slunecnicovy, olivovy, sezamovy, ghi a stridam podle kuchyne/nalady/lenosti
ghi kupuju obri krabici v makru, vydri vzdycky x mesicu, takze jednotkovy naklad fakt netusim
ADELHAIDA
---
---
10:55:58 20.1.2023
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: Tam ten oliváč zahříváš docela málo kvůli česneku a zároveň i vcelku krátce, takže tady je to IMHO OK:-) Jasně, italská kuchyně je na to vcelku stavěná.
JESTEDMAN
---
---
10:55:50 20.1.2023
PRAASHEK
: píčovina to není, pokud to moc a dlouho nezahříváš. jinak já jsem s tebou, řepka je nejlepší
RUTHLESS
---
---
9:52:42 20.1.2023
2 odpovědi
+3
A jak děláte třeba pastu? Alio olio? Nedělám na tom kotlety nebo guláš. Ale jinak… úplně v pohodě za me
PRAASHEK
---
---
9:52:40 20.1.2023
+1
ADELHAIDA
: a já ti to plně schvaluju a děkuju, že je víc takových ;)
ADELHAIDA
---
---
9:50:04 20.1.2023
1 odpověď
+9
PRAASHEK
: Nechtěla jsem to tu psát, aby nebyl flame. Ale oliváč na teplou kuchyní mi taky nepřijde vhodnej a používám řepkovej, když chci chuťovou neutralitu (jinak sádlo nebo ghí). Pokud chci, aby jídlo chutnalo olivovým olejem, přileju výraznější olej až po dovaření.
PRAASHEK
---
---
9:29:39 20.1.2023
3 odpovědi
+9
Ad olivový olej; moc to neřeším (ale hlavně to sám nedělám), ale není použití extrapanenského zastudena oliváče na pánvi pičovina? Navíc při tepelném zpracování jsou vhodnější (z hlediska "odolnosti" a následného zdravotního účinku) celkově jiné oleje - mimochodem i třeba toliko zatracovaný řepkový ;)
ONDRAT
---
---
9:18:52 20.1.2023
+1
RUTHLESS
: Kdyz s i ho udelas doma z masla v akci do 50,- tak to jde.
RUTHLESS
---
---
8:52:00 20.1.2023
2 odpovědi
To musí silene lézt do peněz, ne? Oproti třeba prave olol
KASUMI
---
---
8:40:13 20.1.2023
CMLKA
: Taky delam primarne na ghi
CMLKA
---
---
6:40:48 20.1.2023
1 odpověď
+1
KASUMI
: na Jana Masaryka je reckejobchod, ja vzdycky vezmu neco v akci
jinak varim nejvic na ghi, dycky roztopim dve masla, co koupim v akci
KAIAFOX
---
---
0:17:55 20.1.2023
Kupuju Bio olol z Lidlu, chuťově jemný, nic pikant, což u použití v kuchyni (i) pro batolecí strávníky kvituju.
ONDRAT
---
---
23:29:07 19.1.2023
+1
RUTHLESS
: Albert olivový olej extra panenský 1l za 200,- (je fakt dobrej)
KOCHANSKA_CH
---
---
21:07:58 19.1.2023
RUTHLESS
: Vozím si z cest na studenou kuchyni, na domácí majonézu a občasné vaření (používám hlavě tuk z živočichů) se mi jeví lepší pomace z Makra. :-)
TOOMIX
---
---
17:10:48 19.1.2023
RUTHLESS
: když dojdou zásoby toho, co navozí rodiče z Chorvatska, tak Ondoliva, v akci bývá kolem 250kč/l
Ondoliva Extra panenský olivový olej | Košík.cz
https://www.kosik.cz/produkt/ondoliva-extra-panensky-olivovy-olej-1#productDescription
KASUMI
---
---
15:07:13 19.1.2023
1 odpověď
driv jsem kupovala v Olympii sitii 0,3.. ale co mi zavreli kram v Radhostsky, tak jsem klesla..
KASUMI
---
---
15:06:22 19.1.2023
ja to asi ani nebudu rikat :DD
na studenou kuchyni mam nejaky OO z Italie, co jsem si privezla z Toskanska a Tyrolska
ale na teplou spotrebu mam neco velkyho z makra :D
RUTHLESS
---
---
14:39:08 19.1.2023
4 odpovědi
+1
Co kupujete za olivac? Takvoej ten "obyc", kterej davate do teply kuchyne? ja mam par litru z Italie, ktery mam fakt na studeny pokrmy (je to z farmy, kde jsem delal, takze tam mam vlastni etiketu :)), ale hledam neco v dobrem pomeru cena/vykon, co se da dat na panev pripadne je dobrej i na tvoreni ochucenych oleju...
BRUKEV
---
---
13:43:57 19.1.2023
ZUZKAOU
: tuhle brávám dlouhodobě a je moc dobrá. Respektive zatím jsem nenašel žádnou, která by měla stejně dlouhá zrna a dobře se mi vařila.
Edit: vždy mě pobaví odlišnosti v manuálu na obalu. Cizojazyčný je oproti českému poměrně zásadně rozdílný.
CAMKA
---
---
16:27:12 15.1.2023
DAWIDOS
:
https://www.facebook.com/MaFicakes
KASUMI
---
---
20:42:35 14.1.2023
+1
DAWIDOS
: Www.dortikovo.cz
RYBKA
---
---
20:33:25 14.1.2023
+2
DAWIDOS
:
https://www.cukrarstvicp1.cz/
Maj výborný dobroty.
DAWIDOS
---
---
18:46:02 14.1.2023
3 odpovědi
Trošku nevím kam s tím, ale - měl by někdo tip na fakt dobrý home-made dorty na zakázku v Praze? Potřebujeme tchánovi a juniorovi k narozkám a nechce se mi do těch “velkých” výrobců typu Erhart a tak. Moc díky.
ZUZKAOU
---
---
10:54:39 12.1.2023
+1
POHODAVOLE
: jasně, bude to ještě lepší.
POHODAVOLE
---
---
10:51:46 12.1.2023
1 odpověď
ZUZKAOU
: bude to pls fungovat, kdyz to cele provedu v pomalem hrnci a misto 120 pojedu treba 80 na devet hodin? Omacku pak mohu samo taky redukovat.
Diky.
ZUZKAOU
---
---
21:57:25 10.1.2023
Artyčoky ve vodě v mikrovlnce jsou cca za 10 minut (podle velikosti)
KOCHANSKA_CH
---
---
17:51:05 8.1.2023
+1
ADELHAIDA
: Z jeleního hřbetu je stejk velmi měkkej a dobře kousatelnej. Zkus to maso osahat, jak je poddajný.
ZUZKAOU
---
---
10:07:17 8.1.2023
+3
tady je vege verze, jen teda brambory nejdřív uvařit, když je budeš vařit kyselé polévce s okurkami a protlakem, tak budou tvrdé
How to make vegan Russian solyanka: best recipe with mushrooms
https://www.inspirationforall.de/en/russian-solyanka-vegan-recipe/
ZUZKAOU
---
---
10:05:11 8.1.2023
+7
No jeslti máš kvašáky s lákem, tak chceš soljanku.
Klasická masová soljanka | iReceptář.cz
https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/klasicka-masova-soljanka.html
Солянка сборная. БЫСТРАЯ СОЛЯНКА!!! ❗️ НАДЁЖНЫЙ РЕЦЕПТ ❗️
https://www.youtube.com/watch?v=HjBGY1sWxBU
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam