• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    První, co jsem vybral z neozkousenych receptu byl porkovy strudl, protože v lednici leželo listové těsto. A teda moje chutě to ukojilo dokonale. Jen jsem to nakonec veganizoval marinovanym tofu a nějakým roztekavym sýrem z vlašských ořechu (místo slaniny a chedaru)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: Jj. S tím liliputem :-D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    RUTHLESS: Ramsay leak zní spíše jako porno
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: To je fakt skvělá série.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: nene, byl to tenhle Gordon. Žádný porek nasekaný na kousíčky, kterých receptů je všude plno, byl to tenhle pěkně zpracovaný na špalíky.

    RUTHLESS: tak si pusť ještě pár dílů té jeho Home cooking serie, to mě budeš mít rád ještě méně
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: nemam te rad. zadal jsem do google ramsay leak a nemuzu prestat...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: Jo, já tuším co myslíš, ale imho to nebyl Gordon, mám to spletený dohromady. Vybavil se mi teda ještě recept, který nemůžu najít, ale šlo o to, že trápil pórek poměrně dlouho v troubě a pak z toho pasíroval pyré. Řekl bych, že to byl nějaký zahraniční masterchef (Austrálie nebo Kanada), kde vařil Ottolenghi, možná...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: hele, to bude asi ono. Dělal tam ten pórek na větší kusy, tohle vypadá shodně. Na YT jsem to zahlédnul, ale z nějakého důvodu jsem tohle video nikdy nepustil.
    Díky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV:

    Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts ?

    Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts | Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=YmJzFZ13vE8&ab_channel=GordonRamsay
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BASTOCH: Gordon Ramsey měl v nějakém svém pořadu recept s pórkem, vypadalo to tehdy extra chutně a za boha si nevzpomenu, co to bylo. Ted na to musím pořád myslet a nedaří se mi to najít :D
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BASTOCH: určitě by se dal i zapéct, našla jsem toto například
    Zapečený pórek se šunkou - Prostřeno.cz
    https://www.prostreno.cz/recepty/13591/Zapeceny-porek-se-sunkou
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LOVE_DALI: Mám ganz obyčejnou z Lidlu, funguje dobře, využívám ji často. Dvířkovou variantu jsem zvolila kvůli otočnému rožni, grilované kuře (vejde se ale spíš menší kus), je v této úpravě luxusní. Nevýhodou je hlučný ventilátor.
    SILVERCREST® Digitální horkovzdušná fritéza 9 v 1 SHF …
    https://www.lidl.cz/p/silvercrest-digitalni-horkovzdusna-friteza-9-v-1-shf-1800-a2/p100357498?mktc=shopping
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BASTOCH: Sem jde hromada pórku https://dobre-jedlo.sk/hlavne-jedla/kuracie-pecienky-na-bestialny-sposob/
    Já to miluju, je to velice žravé.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BASTOCH: kruci, chtěla jsem doporučit tohle: https://www.kucharkaprodceru.cz/recept-na-file/
    ale v tom je mlíko - leda byste měli doma bezlaktózové/nemléčné?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BASTOCH: ja to griluju jako prilohu (klidne na panvi). Je to desne dobry. Ale jako je pravda, ze moje mama ma v mrzaku proste pytlik nakrajenyho porku a hazi to kam potrebuje. To to zpracujes hned. pokud jich nemas treba 20... to by chtelo vetsi mrazak.
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    TOOMIX: Polívky v různých variacích jedeme, ok zamrazeni dává smysl.
    Ještě teda nejlépe bezlaktozy, tak quiche a pod zapekane/smetano věci moc ne.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BASTOCH: polívka nebo nakrájet a do mrazáku, průběžně pak přihazovat do vývaru
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    Nápady, jak spotřebovat větší množství pórků?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Hmm, když jsme u tipů do kuchyně. Nějaký tip na horkovzdušnou fritézu?
    Větší, cena tak do 4k.
    Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam