• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LYNCH: ja se priznam, ze ryzi varim hrozne nerada :D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KASUMI: ty takova kucharka potrebujes ryzovar?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: tu prvni mam doma, jeste nevyzkouseno, ale mohu vyfotit ukazku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jako…. Ze by to byl nejakej odvar ten ryzovar se rict neda.. no uvidime v provozu

    A vytekla mi z nej voda, asi jsem ji dala moc ..


    Ad indie - neporadim, to ja nerada vetsinou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chci se rozmazlit novou kuchařkou, volba padla na indickou kuchyni.
    váhám mezi
    Knihkupectví Luxor – Největší výběr knih v ČR
    https://www.luxor.cz/v/1911576/takhle-chutna-indie
    a
    Knihkupectví Luxor – Největší výběr knih v ČR
    https://www.luxor.cz/v/1930205/indicka-kuchyne-pro-kazdeho-100-jednoduchych-a-zdravych-pokrmu-ktere-si-zamiluje-cela-r

    cílem není až tak úplně vařit autentickou indii, ale zkoušet nové věci, které by mohly projít v jídelníčku relativně konzervativních dětí, a to ze surovin, které se dají sehnat bez výprav do specializovaných obchodů.
    co myslíte, kterou z nich? nebo nějakou úplně jinou? ale jen z těch, co se ještě dají normálně koupit, plán je přihodit to k objednávce z luxoru, kterou budu tak jako tak tenhle víkend zadávat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KAKIHARA: Avo nemuzu
    Ale mango jo 😍
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    KASUMI: Mango+avo s burákovou omáčkou a bazálií je strasne dobrý
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ryzovar zakoupen

    Muj velky plan je delat si onigirazu
    Mate nekdo zkusenosti s nejakou oblibenou naplni? Preferuju simole veci, bez nutnosti dalsiho velkeho vareni
    Musi tam byt nejaka kremova slozka

    Klasika je tunak s mayo a srirachou
    Asi pujdou pdoobne zbytky jineho masa (zejm kure), ryby
    Mozna vajickovej salat?
    Do kimchi asi nepujdu, neni mi po nem dobre posledni dobou
    Co dat za majdu k zelenine (okurky, mrkev, redkvicky), recky jogurt s citronem? Nebo spis nejaky teryiaki, kdyz nad tim premyslim
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    Díky za nápady, pomalu to projedu, mám po zimě na zahone dobrých 20-30 porku a ještě nějakou dobu před zamrazenim můžu brát čerstvé.
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    První, co jsem vybral z neozkousenych receptu byl porkovy strudl, protože v lednici leželo listové těsto. A teda moje chutě to ukojilo dokonale. Jen jsem to nakonec veganizoval marinovanym tofu a nějakým roztekavym sýrem z vlašských ořechu (místo slaniny a chedaru)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: Jj. S tím liliputem :-D
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    RUTHLESS: Ramsay leak zní spíše jako porno
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: To je fakt skvělá série.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: nene, byl to tenhle Gordon. Žádný porek nasekaný na kousíčky, kterých receptů je všude plno, byl to tenhle pěkně zpracovaný na špalíky.

    RUTHLESS: tak si pusť ještě pár dílů té jeho Home cooking serie, to mě budeš mít rád ještě méně
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: nemam te rad. zadal jsem do google ramsay leak a nemuzu prestat...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV: Jo, já tuším co myslíš, ale imho to nebyl Gordon, mám to spletený dohromady. Vybavil se mi teda ještě recept, který nemůžu najít, ale šlo o to, že trápil pórek poměrně dlouho v troubě a pak z toho pasíroval pyré. Řekl bych, že to byl nějaký zahraniční masterchef (Austrálie nebo Kanada), kde vařil Ottolenghi, možná...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ONDRAT: hele, to bude asi ono. Dělal tam ten pórek na větší kusy, tohle vypadá shodně. Na YT jsem to zahlédnul, ale z nějakého důvodu jsem tohle video nikdy nepustil.
    Díky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BRUKEV:

    Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts ?

    Salt-Crusted Sea Bream with Braised Leeks and Hazelnuts | Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=YmJzFZ13vE8&ab_channel=GordonRamsay
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BASTOCH: Gordon Ramsey měl v nějakém svém pořadu recept s pórkem, vypadalo to tehdy extra chutně a za boha si nevzpomenu, co to bylo. Ted na to musím pořád myslet a nedaří se mi to najít :D
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BASTOCH: určitě by se dal i zapéct, našla jsem toto například
    Zapečený pórek se šunkou - Prostřeno.cz
    https://www.prostreno.cz/recepty/13591/Zapeceny-porek-se-sunkou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam