• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Plněná sekaná.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    JAJITA: slanej štrůdl
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAEN: Taky dobrý tip ;-)
    JAEN
    JAEN --- ---
    JAJITA: quiche?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: chápu...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Za mě dobrý, vyzkouším hlavně pro sebe. Pro ty, co jim "musím" něco předložit, je to naprosto marné :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: onigri/kimbap :-D Tedy obloženou rejži.

    Onigiri (Japanese Rice Balls) おにぎり • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/onigiri-rice-balls/
    https://mykoreankitchen.com/triangle-kimbap-samgak-kimbap/
    16 Best Onigiri Fillings (Japanese Rice Balls) - Chef JA Cooks
    https://chefjacooks.com/en/onigiri-fillings/
    https://www.carvingajourney.com/10-triangle-kimbap-and-onigiri-fillings-emily-recommends-xvii/

    (další variantu je prostě chlebíčky koupit a nechat si je doručit v den, kdy je pořeba)

    jako náplň - klidně vajíčkový salát s řeřichou, lososa s sitronovu šťávou, avokádo, solenou čerstvou okuku, kimčchi, tuňáka z konzervy, s majonézou a třeba s kukuřicí, kořeněé restované mleté s cibulkou a sezamem, dušený špenát s čensekem a sezamem. Dle libosti.

    Klíčové je uvařit dobrou rejži a pak to bude dobré.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: s tím si můžeš pohrát velmi, od klasiky šunka-sýr přes lososa se špenátem až po nějakou vegetariánskou variaci :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Aha, min. 3 z těch lidí to mají rádi, díky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: co tortilové rolky? večer před akcí umotat, zabalit do folie, a těsně před nakrájet?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jdu si pro radu. Potřebovala bych nějakou náhradu obložených chlebíčků pro 8 lidí, kterrou jde připravit den předem.
    Fakt jsem v pasti, nenapadá mě nic, kromě pizza šneků :-(
    Díky
    S2FI
    S2FI --- ---
    CHORCHE: dej pak pls vědět, jaký byly. Taky se je chystám letos otestovat
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZUZKAOU a S2FI: ještě jednou dík vám 2. vzorky přišly a i lokál pekař se začal bičovat k výkonům ;)

    MIST
    MIST --- ---
    ANNIKA: pravdepodobne to mas moc horky, sniz teplotu vareni.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Tak to máš fakt divnou karamelovou karmu... zkus to ještě s tím máslem, ale nedávám ti moc nadějí:-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Ne, normální nerezovej hrnec.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: A neděláš to náhodou na teflonu?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    STARDAY: Doporučuji to často, je to prej snazší, nepripaluje se to, nenadela to svinec a není na tom co zkazit. Oh well.

    Jak udělat karamel - recept podle Zdeňka Marcína | Stream
    https://www.stream.cz/kuchar-vi/jak-jednoduse-pripravit-karamel-aniz-byste-zapatlali-nadobi-284427
    ZCR
    ZCR --- ---
    STARDAY: tak - karamelizace samotná probíhá při teplotě nad bodem varu vody, ta se tamimho dává jen proto, aby se to líp homogenizovalo, a pak se stejně musí pomalu odpařit...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANNIKA: nikdy sem neslysela o postupu s vodou. zalezi, jakou chces vyslednou konzistenci, jestli tvrdou nebo nejak mazavou. tvrdou - rozpustim cukr a to je vse. mazava - pridam maslo nebo smetanu a rozmicham
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam