• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAEN
    JAEN --- ---
    JAJITA: quiche?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: chápu...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Za mě dobrý, vyzkouším hlavně pro sebe. Pro ty, co jim "musím" něco předložit, je to naprosto marné :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: onigri/kimbap :-D Tedy obloženou rejži.

    Onigiri (Japanese Rice Balls) おにぎり • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/onigiri-rice-balls/
    https://mykoreankitchen.com/triangle-kimbap-samgak-kimbap/
    16 Best Onigiri Fillings (Japanese Rice Balls) - Chef JA Cooks
    https://chefjacooks.com/en/onigiri-fillings/
    https://www.carvingajourney.com/10-triangle-kimbap-and-onigiri-fillings-emily-recommends-xvii/

    (další variantu je prostě chlebíčky koupit a nechat si je doručit v den, kdy je pořeba)

    jako náplň - klidně vajíčkový salát s řeřichou, lososa s sitronovu šťávou, avokádo, solenou čerstvou okuku, kimčchi, tuňáka z konzervy, s majonézou a třeba s kukuřicí, kořeněé restované mleté s cibulkou a sezamem, dušený špenát s čensekem a sezamem. Dle libosti.

    Klíčové je uvařit dobrou rejži a pak to bude dobré.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: s tím si můžeš pohrát velmi, od klasiky šunka-sýr přes lososa se špenátem až po nějakou vegetariánskou variaci :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Aha, min. 3 z těch lidí to mají rádi, díky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: co tortilové rolky? večer před akcí umotat, zabalit do folie, a těsně před nakrájet?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jdu si pro radu. Potřebovala bych nějakou náhradu obložených chlebíčků pro 8 lidí, kterrou jde připravit den předem.
    Fakt jsem v pasti, nenapadá mě nic, kromě pizza šneků :-(
    Díky
    S2FI
    S2FI --- ---
    CHORCHE: dej pak pls vědět, jaký byly. Taky se je chystám letos otestovat
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZUZKAOU a S2FI: ještě jednou dík vám 2. vzorky přišly a i lokál pekař se začal bičovat k výkonům ;)

    MIST
    MIST --- ---
    ANNIKA: pravdepodobne to mas moc horky, sniz teplotu vareni.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Tak to máš fakt divnou karamelovou karmu... zkus to ještě s tím máslem, ale nedávám ti moc nadějí:-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Ne, normální nerezovej hrnec.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: A neděláš to náhodou na teflonu?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    STARDAY: Doporučuji to často, je to prej snazší, nepripaluje se to, nenadela to svinec a není na tom co zkazit. Oh well.

    Jak udělat karamel - recept podle Zdeňka Marcína | Stream
    https://www.stream.cz/kuchar-vi/jak-jednoduse-pripravit-karamel-aniz-byste-zapatlali-nadobi-284427
    ZCR
    ZCR --- ---
    STARDAY: tak - karamelizace samotná probíhá při teplotě nad bodem varu vody, ta se tamimho dává jen proto, aby se to líp homogenizovalo, a pak se stejně musí pomalu odpařit...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANNIKA: nikdy sem neslysela o postupu s vodou. zalezi, jakou chces vyslednou konzistenci, jestli tvrdou nebo nejak mazavou. tvrdou - rozpustim cukr a to je vse. mazava - pridam maslo nebo smetanu a rozmicham
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Simvas, umíte někdo karamel?
    Všude čtu, jak je to děsně jednoduchý, dám do cukru trochu vody, ono se to rozvari na sirup a pak to zkaramelizuje. Done.

    Jenže mne to nikdy nezkaramelizuje, ale vždycky se prostě na sirupu začnou srazet vločky cukru zpátky, a nakonec se voda vyvari a zbyde zase bilej cukr. A pak se to případně odspodu spálí.

    Absolutně nechápu, co se na tom dá zkazit, prej nic, ale konzistentne to takhle dopadne pokaždé, ať dám víc vody, trochu vody, vařím pořádně, nechám jen ležérne probublavat... To mám nějakou super power nebo co?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    S2FI: to vypada super

    LINOLEUMKA: neznam, tomas jezdi do prahy atp. casteji, mozna bude znat, preposlu

    DEVIL: tez preposlu. moc se casove nestihame vidat. ale vcera byl tady v pekarne. on chce prave aby neco vypadlo z te pekarny a hledaj recept :)

    diky vsem za tipy!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CHORCHE: podle me byste se meli soustredit na to, si nechat upect/sami upect bulky s bramborovym skrobem (ci opravdovou bramborou) v receptu. to je uplne lepsi a daleko 'odolnejsi' a vlacnejsi testo.
    potatoes contain potassium, the buns rise quicker than those breads with only wheat inside. The moist texture comes from the potato starch and its ability to absorb more water. The potato also gives it a longer shelf life, as the starch molecules protect it from going stale.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam