Pasta primavera!
inspirací mi byl tenhle článek
https://www.theguardian.com/food/2023/may/03/how-to-make-the-perfect-pasta-primavera-recipe-felicity-cloakeAle přidala jsem hlívu (kdybych uměla najít smrže či májovky, byly by tam ony) a artyčoky (kaufland měl nádherně čerstvé) a dělala jsem to z čestvých těstovin, takže jsem to vařila pohromadě.
Na oliv. oleji restovat jadní cibulky, hlívu a konce chřestů, přidat mražené fava. Artyčoky nakrájet na čtvrtky, pomatlat citronem, dát v misce s vodou do mikrovlnky na 6 minut. Vývarem z artyčoků podlít zeleninu, přidat k tomu nudle a dolít vývarem či vodou osolit, uvařit nudle aldente, přidat čerstvý špenát, špičky chřestu a hrášek. Zamíchat, nechat dojít, přidat zakysanou smetanu, popepřit a přidat nasekanou spoustu petrželky, bazalky a estragonu .