• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAEN
    JAEN --- ---
    REONA: anebo lusteninovy ci testivinovy salaty. Treba salat z cerny cocky, cherry rajcatek, s pecenym lilkem a koriandrem.
    JAEN
    JAEN --- ---
    REONA: quiche? :)
    Pak me napada este vegetariansky sushi
    Anebo toasty zapeceny s nejakou susenou sunkou a odolnejsim syrem. Na Sicilii takhle zapejkaj ten jejich kulatej placatej chleba s olivovym olejem, rozmarynem, olivama, sunkou, susenejma rajcatama a ovcim syrem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    REONA: ja bych udelal kuskus s cimkoli. At uz jen zelenina a treba blakan nebo klidne s uretem pecenym. To vydrzi klidne.

    Toasty a tortily urcite vydrzi, toho bych se nebal. A ono taky nebude 35 stupnu, vid :-) Ale ja jsem v tomdle dost punkovej, ja jim veci pomerne bez kontroly data spotreby. Nejak me todle moc netrapi. Ale nerekl bych, ze je to nejaky problem.

    Klidne udelej slanej strudl, jak tu ted nekdo psal. Sekana s chlebem a horcie/okurka je taky stopro v pohode. Testoviny s pestem...
    REONA
    REONA --- ---
    Já vím, že tu proběhlo něco velice podobného, ale prosím o brainstorming - jedu na víkend pryč, na místě není zajištěné jídlo. Bude možnost si něco koupit, ale ráda bych si s sebou vzala aspoň nějaký základ. Co vydrží mimo lednici třeba od pátečního rána do sobotního večera a bude se tím možné nasytit..?
    V minulosti jsem si brávala třeba chleba ve vajíčku, k tomu ovozel...Když zapeču cokoliv do toustů nebo tortil, zvýším tím trvanlivost? Např. kombinace sýru a trvanlivého salámu.
    Omlouvám se, pokud má někdo pocit, že neumím použít mozek či google, ale mám toho ještě hodně pracovně, tak budu ráda za tipy, které si pak pročtu a rovnou podle nich nakoupím. Díky!
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: mně obvykle ta rýže přes noc děsně ztvrdne a není to úplně dobré
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Plněná sekaná.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    JAJITA: slanej štrůdl
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAEN: Taky dobrý tip ;-)
    JAEN
    JAEN --- ---
    JAJITA: quiche?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: chápu...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Za mě dobrý, vyzkouším hlavně pro sebe. Pro ty, co jim "musím" něco předložit, je to naprosto marné :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: onigri/kimbap :-D Tedy obloženou rejži.

    Onigiri (Japanese Rice Balls) おにぎり • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/onigiri-rice-balls/
    https://mykoreankitchen.com/triangle-kimbap-samgak-kimbap/
    16 Best Onigiri Fillings (Japanese Rice Balls) - Chef JA Cooks
    https://chefjacooks.com/en/onigiri-fillings/
    https://www.carvingajourney.com/10-triangle-kimbap-and-onigiri-fillings-emily-recommends-xvii/

    (další variantu je prostě chlebíčky koupit a nechat si je doručit v den, kdy je pořeba)

    jako náplň - klidně vajíčkový salát s řeřichou, lososa s sitronovu šťávou, avokádo, solenou čerstvou okuku, kimčchi, tuňáka z konzervy, s majonézou a třeba s kukuřicí, kořeněé restované mleté s cibulkou a sezamem, dušený špenát s čensekem a sezamem. Dle libosti.

    Klíčové je uvařit dobrou rejži a pak to bude dobré.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: s tím si můžeš pohrát velmi, od klasiky šunka-sýr přes lososa se špenátem až po nějakou vegetariánskou variaci :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Aha, min. 3 z těch lidí to mají rádi, díky :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: co tortilové rolky? večer před akcí umotat, zabalit do folie, a těsně před nakrájet?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Jdu si pro radu. Potřebovala bych nějakou náhradu obložených chlebíčků pro 8 lidí, kterrou jde připravit den předem.
    Fakt jsem v pasti, nenapadá mě nic, kromě pizza šneků :-(
    Díky
    S2FI
    S2FI --- ---
    CHORCHE: dej pak pls vědět, jaký byly. Taky se je chystám letos otestovat
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ZUZKAOU a S2FI: ještě jednou dík vám 2. vzorky přišly a i lokál pekař se začal bičovat k výkonům ;)

    MIST
    MIST --- ---
    ANNIKA: pravdepodobne to mas moc horky, sniz teplotu vareni.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: Tak to máš fakt divnou karamelovou karmu... zkus to ještě s tím máslem, ale nedávám ti moc nadějí:-)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ADELHAIDA: Ne, normální nerezovej hrnec.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANNIKA: A neděláš to náhodou na teflonu?
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    STARDAY: Doporučuji to často, je to prej snazší, nepripaluje se to, nenadela to svinec a není na tom co zkazit. Oh well.

    Jak udělat karamel - recept podle Zdeňka Marcína | Stream
    https://www.stream.cz/kuchar-vi/jak-jednoduse-pripravit-karamel-aniz-byste-zapatlali-nadobi-284427
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam