Jen si tu odložím recept na čočkový nákyp alá sekaná:
250g červené čočky
2-3 cibule
Cca 300g čerstvé zeleniny (mrkev, celer, lilek, nejlíp kombinace)
2 vejce
Cca 80g ovesných vloček
Pár sušených rajčat v oleji
Česnek, majoránka a sůl podle chuti
Sádlo
Psilium, nebo strouhanka
Dám si vařit červenou čočku. Mezitím na sádle opékám nahrubo nakrájenou cibuli, přihodím mrkev, celer, měkčí druhy zeleniny. Zeleninu osolím. Ve chvíli, kdy je vařená čočka, vypínám i zeleninu, vmíchávám koření a drcený česnek. Čočku i zeleninu hodím do mísy, přimíchám vločky, psilium a nakrájená rajčata, ochutnám a případně dochutím. Pak ještě vmíchám vejce, nakydám do formy na biskupský chlebíček a peču cca 40 minut na 180°C.