• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Včera jsem koupil za lacino slepici na polívku. Ještě nemám jasno v tom, na co mám dneska vlastně chuť, ale počítám, že vývarem do začátku jeden nic nezkazí. A pak budu buď pokračovat směrem slepka na paprice, nebo udělám gumbo.

    Leda byste mne osvítili nějakým vaším osvědčeným receptem. Děkuji předem :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ADELHAIDA: topinková bomba je skvělá

    A není to sice pomazánka, ale zapečený slaný koláč- dráteník
    A trošku lehčí verzi cuketového koláče má Vaněk

    Cuketový slaný koláč | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/273-cuketovy-slany-kolac
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    NELLAS: peču quiche spíš výjimečně, ale na těch pár pokusů jsem na zatížení použila kovové příbory a fungovalo to.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NELLAS: Já těsto nezatěžuju, propíchám ho, pořádně přitisknu okraje (i trochu ohnu přes okraj formy) a na předpečený pak naleju náplň, těsto se pak zase splácne.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    NELLAS: já používám mince různých cizích měn, co se většinu času jen valí někde v šuplíku. až příště pojedu do Ameriky, snad mi ty přepečený doláče vezmou..
    ZCR
    ZCR --- ---
    FERRYH: bublinky nemusejí vadit, bohatě stačí pnutí v materiálu a tepelná roztažnost
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MIST: to bych radej nezkousel... sklenene veci pri sebemensi bublince maji tendenci pri ohrivani vybuchovat ... a ze v tech kulickach ty bublinky jsou si jeste i pamatuju :)))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MIST: Nemám doma děti.
    MIST
    MIST --- ---
    NELLAS: skleneny kulicky doma deti nemaji? zatizis s nima testo a po vystydnuti si muzou zas jit deti cvrkat.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Zkusím to nezatížené listové, listové totiž bylo v plánu, akorát v nějakém receptu chtěli zatížit i to... ty recepty jsou na můj vkus hrozně marnotratné prostě. Díky tobě (i všem) :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: rýže. když ji použiješ na předpékání jen jednou, tak je akorát ta horní vrstva trochu opečenější, ale po uvaření to poznáš jen na barvě.
    Jinak ale já se pak rozmazlila a mám kamínky na kytky z IKEA :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Vše během pár dní zkusím implementovat a případně vám sem přijdu vynadat, díky :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: souhlas
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    nebo testo pred pecenim zhusta propichat vidlickou
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GENEVIEVE: Tak to je super tip, děkuju :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    NELLAS: já nepredpekam. Zkusila jsem to a nepřišlo mi že by to mělo nějaký extra vliv na chuť quiche.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: Já jako myslela na jednorázové nebo dost občasné použití, no :D
    Hele, vidíš, zatížení něčím jiným, to by šlo zkusit! Díky :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: Hele to ty fazole ale vydrží několikáté opakování. Takže buďto si můžeš koupit drahy keramický nebo si říct, ze tydle jsou pecici a používat je. Ale pokud ti vadi, ze něco k jídlu znehodnotis a zničíš a jist se už nedá (chapu docela) tak kup ty silene drahy keramický no.

    Případně by měla fungovat druhá forma a zatizit třeba hrncem
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GENEVIEVE: Listové nenaskočí? Listové mám tak nějak v plánu, ale mám pocit, že to blbne úplně stejně (klidně se nechám opravit) :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    NELLAS: kameny. Ale nejedla bych je. Jinak já z lenosti dělám quiche z listového a funguje to.

    A nebo se dají koupit pečící fazole z keramiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam