• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Zkusím to nezatížené listové, listové totiž bylo v plánu, akorát v nějakém receptu chtěli zatížit i to... ty recepty jsou na můj vkus hrozně marnotratné prostě. Díky tobě (i všem) :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: rýže. když ji použiješ na předpékání jen jednou, tak je akorát ta horní vrstva trochu opečenější, ale po uvaření to poznáš jen na barvě.
    Jinak ale já se pak rozmazlila a mám kamínky na kytky z IKEA :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Vše během pár dní zkusím implementovat a případně vám sem přijdu vynadat, díky :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MUTHA: souhlas
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    nebo testo pred pecenim zhusta propichat vidlickou
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GENEVIEVE: Tak to je super tip, děkuju :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    NELLAS: já nepredpekam. Zkusila jsem to a nepřišlo mi že by to mělo nějaký extra vliv na chuť quiche.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: Já jako myslela na jednorázové nebo dost občasné použití, no :D
    Hele, vidíš, zatížení něčím jiným, to by šlo zkusit! Díky :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: Hele to ty fazole ale vydrží několikáté opakování. Takže buďto si můžeš koupit drahy keramický nebo si říct, ze tydle jsou pecici a používat je. Ale pokud ti vadi, ze něco k jídlu znehodnotis a zničíš a jist se už nedá (chapu docela) tak kup ty silene drahy keramický no.

    Případně by měla fungovat druhá forma a zatizit třeba hrncem
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GENEVIEVE: Listové nenaskočí? Listové mám tak nějak v plánu, ale mám pocit, že to blbne úplně stejně (klidně se nechám opravit) :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    NELLAS: kameny. Ale nejedla bych je. Jinak já z lenosti dělám quiche z listového a funguje to.

    A nebo se dají koupit pečící fazole z keramiky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Měla bych dotaz.
    Chtěla bych si udělat quiche (nebo tak něco), akorát se mi nelíbí ta část se zatížením těsta - nasypat tam nějaké fazole nebo něco, co pak vyhodím. Existuje nějaká zátěž, kterou pak po použití nebudu muset vyhazovat, ale budu moct dál zpracovat a sníst?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: vydlabat semena, nakrájet na plátky a usušit. Rozemlít na mouku, používat do krémových polévek či omáček jako zahuštění a dodání příjemné jemné chuti.


    Jinak na případnou topinkovou směs - ogrilovat kusy na ohni, tak aby to chytlo vůni a teprve pak dělat pomazánku.

    Rovnou k tomu hoď na ten gril i dvě hlavy česneku a 3 cibule a papriky.

    Pečenou zeleninu rozmašíruj, přidej sůl, pepř, chilli, syrový prolisovaný česnek, rajčatový protlak, olivový olej a dokysel octem. Ideálně okysel o trochu víc, než by ti chutnalo a dotáhni to pak i cukrem.

    Případně přidej uzenou papriku/chipote, opražený a podrcený římský kmín a byinky co máš po ruce.

    Pak zavař.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vida, jako zahušťovací hmotu jsem používala patizony a ty asi letos nebudou...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: V kruzích, kde ze zdravotních důvodů nepoužíváme obilné mouky, slouží cuketa jako zahušťovací hmota. I se, pro tento účel, strouhaná zavařuje či mrazí.
    A někde jsem našla kdysi recept na italskou cuketovou polívku s bazalkou, byla skvělá.
    Někdo taky cuketu suší a na mouku mele, ale s tím zkušenosti nemám, jsem sušičky prostá.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE: Díky! Ten worcester mě tam trochu prudí, ale co se dá dělat... vypadá to podobně jako topinková bomba od Apetitu, ta mě taky lákala.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: jinak "na sto kilo cuket" jsem dávala svoje oblíbené... no pár let už to bude :-)
    [TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: tohle: https://www.peknevypecenyblog.cz/pecena-cuketa-na-chleba/
    moje poznámky k receptu tady: [TRISSIE @ Marmelády, džemy a jiné zavařování]
    (původně to bylo na prima fresh, ale tam recept z nějakého důvodu mírně změnili a za ten nový neručím - tohle je to, co si pamatuju)

    s dobrým kváskovým chlebem, nebo na toastu velké blaho.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Nikdy jsem nepochopila to michani syru.. neprijdes tak o chut kazdeho, kdyz to namixujes? A stane se z toho nejaka neurcita syrova hmota?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Díky, plněný cukety jsou super, třeba i směs z čočky, rajčat a fety je skvělá. Ale tahle obluda se nevejde do trouby, musela bych ji řezat a to by se rozplizla ještě víc. Jinak velmi doporučuji takhle naplnit a zapéct špagetovou dýni - jednou jsem si ji spletla s cuketou a bylo to vynikající, tak to od tý doby dělám úmyslně:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam