• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    velikost je jedna věc, ale blbý otočení mi nedá to nepředělat z počítače :-)
    taky velmi vděčná jablečná věc, z Kuchařky pro dceru.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: libovolně to můžeš obohatit ořechy, čokoládou, dalším ovocem, rumem a tak. Vážit to nemusíš, prostě to vaříš tak dlouho, až to bude husté. :-D
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    TRISSIE: tak sem s ním, třeba to vážení nějak pořešim (nebudu péct doma)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAKOBYLKA: jablečný pudink :-D

    Nepečený jablkový dort | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/nepeceny-jablkovy-dort
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: půl kila do prvního plechu a půl do druhýho :-)

    jako mám recept, co potřebuje 2 kila jablek, ale to je už na vážení.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    TRISSIE: mě právě lehce odradilo, že spotrebuju jenom 3 jablka,
    pche, potrebujujich tam dát aspoň kilo :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: tak upeč ten perník, já ho pekla včera večer, když už děti spaly, a už tam nejsou ani drobečky :-)
    (jablek jsem tam narvala sedm malých, čistím košík od zbytků)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    AIJA: jako zní to dobře, ale já nejsem žádný pekař a docela se bojím toho, že neodhadnu ty poměry. Chápu, že pro někoho, kdo umí, nejsou ty instrukce- hoď tam trochu mléka, mouky a je to, nijak znervoznujici... ovšem, já takový případ bohužel nejsem.
    Asi by se mi hodilo něco konkrétnějšího
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PAKOBYLKA: Máš pánev do trouby? Udělej si Tarte Tatin ( podobný jako tohle - AIJA: )
    AIJA
    AIJA --- ---
    PAKOBYLKA:
    Obrácený francouzský...lehce počeštěný:)
    Namočíš a zmucháš pečící papír, narovnáš ho na plech, potřeš medem a máslem, posypeš valikovým cukrem a skořicí. Na to dáš libovolnou vrstvu jablek, neloupu je, krájím na měsíčky, a zaliješ těstem...Polohrubá mouka, mléko, olej nebo máslo, trochu cukru, vajíčko nebo dvě, prdopeč. Všechno to jen zamícháš a naleješ na ty jablka. Šoupneš do trouby na 180st. Po upečení přiložíš druhý plech nebo velký tác a překlopíš. Neboj se toho, pomocí přeložené utěrky to jde snadno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA:
    Hrníčkový jablečný perník | NejRecept.cz
    https://www.nejrecept.cz/recept/hrnickovy-jablecny-pernik-r6768
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    prosím, nemáte někdo ozkoušený recept na buchtu, koláč (radši něco na klasickou velikost plechu než muffiny nebo dort),
    - při které se spotřebuje co nejvíc jablek
    - je to jednoduché
    - a není potřeba nic vážit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEMENTARI: v kynutým chlebovým těstě se dá cukr ubrat v pohodě.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ZUZKAOU: Tenhle je hrozne sladkej, da se v tom receptu ubrat cukr, nebo to udela neplechu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jako zrovna tousťák je fakt celkem jednoduché upéct, zejména pokud má člověk hnětacího robota

    Toastový chléb
    https://recepty.cuketka.cz/toastovy-chleb-videorecept/

    kdo chce trvanlivější tak přidá blemc, tedy tangzong

    Shokupan – japonský chleba - Tabetai
    https://www.tabetai.cz/shokupan-japonsky-chleba
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: A je takovej mensi no...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ONDRAT: Tosstovej asi 110
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CMLKA: To bezpochyby, ale nestoji u nich chleba uz dve stovky?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GOLDBERRY: bozi ma Arctic bakehouse
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam