• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Jakkoli do těstovin na pánev. Klidně s cuketou s česnekem a olejem.

    Ale jako nejradši ji mám v červený omáčce nejakej no. Nicméně často ji delam i v takový “bezcerveny”, proste neomackovej styl.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: Coz je takova bolonska:)))
    Nebo samotnou ke snidani na panvi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Ragu ( rajcata, cibule, rap celer)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GEISHA: Dělám jí v rajčatový omáčce k těstovinám nebo nokům.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GEISHA: Já osobně nic, ale zrovna dneska jsem ji měl na pizze. :)

    PizzaOsadni.cz - Pizza / 00. FUNGHI FINFERLI
    https://pizzaosadni.cz/cz/produkty/pizza/00-funghi-finferli/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Já jsem se tím zabejvala a připadá mi to hodně nehospodárné. Cuketa je tvořena z víc jak 90% vodou, takže vysušit ji v sušičce nebo v troubě zabere docela hodně času a spotřebuje dost energie a asi přijdeš o dost vitamínů. Přitom sušit na sluníčku moc nepůjde, hrozilo by zplesnivění. Oloupat, vydlabat a nakrájet na tenké plátky je asi ten největší opruz na celý práci s cuketou. To mi přijde snazší ji jen rozkrojit, vydlabat a naplněnou zapéct. Nebo nastrouhat nahrubo na ten cukeťák. Jako jo, pokud ti denně dorůstaj nový a nový cukety a na střeše máš soláry a nevíš, co s elektřinou, tak je to asi fajn věc. Ale jestli máš dvě velký cukety, kterejm nic není, tak bych je spotřebovala nějakým tradičnějším způsobem. Ony docela vydrží, když je dobře skladuješ.
    Pardon za nyxí odpověď.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: dělá to kamarádka a je to skvělá věc, dělala bych to, kdybych měla dostatek cuket. Prostě to na závěr přidat do omáček a nebo krémových polévek.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím. Máte prosím někdo už vlastní zkušenost s "cuketovou moukou"?
    Dostala jsem 2 celkem velké, hrabu se z covidu a nechce se mi s nimi moc crcat.
    Díky ;-)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    AIJA: myslím, že jablka padají další a další. Navíc nejde právě o moje jablka, chci jen pomoct se spotřebou až budu na návštěvě
    AIJA
    AIJA --- ---
    PAKOBYLKA:
    Nž se k tomu dokopeš, tak ti ty jabka shnijou:-)
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    AIJA: já to tušila!
    Zatím ne, nejdřív zitra.. akorát ještě nevim co vyberu
    AIJA
    AIJA --- ---
    PAKOBYLKA:
    A co jsi už upekla?
    AIJA
    AIJA --- ---
    PAKOBYLKA:
    Dva hrnky!
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    AIJA: dvě mléka? :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    PAKOBYLKA:
    Jsem ho pekla s hruškama, takže zhruba vím množství na velký plech. 2 hrnky polh mouky, půl hrnku cukru, 3/4 hrnku oleje, dva mléka, dvě vajíčka a celý prdopeč. Mám ale ráda tenké těsto, takže klidně dej mouky 2,5 až tři hrnky. Jablka nebo hrušky krájím, strouhané je to moc rozblemtané. Zkus prototyp a příště přidej nebo uber. Ovoce klidně kilo...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rozhovor s autorkou českého Atlasu chutí Petrou Tajovský Pospěchovou - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/neredukujme-ceskou-kuchyni-na-svickovou-a-gulas-apeluje-auto/r~29f5cd8c522b11eea9eeac1f6b220ee8/
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    TRISSIE: Je to spíš do přiznejme se, ale mám pokecanou :-) Kuchařku naší vesnice plnou různých papírkových receptů, ručně psaných, vytrhnutých. Perníčky od Werky, rohlíčky tuším od Silveig, recety předané v sedmé třídě :-) Otvíra se sama dvou receptech a vůbec lehce připomíná tu mamky, kterou jsem milovala.
    Že vařím častěji s mobilem v ruce je na další přiznání.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    TRISSIE: Tak víš co, já si knihy-kuchařky hýčkám a při vaření zůstávaj v knihovně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ONDRAT: dobrá kuchařka (kniha-kuchařka, ne žena-kuchařka) se pozná podle toho, že má lehce (nebo hodně) jetou vazbu a semo-tamo na stránce nějakej ten flek bůhvíodčeho.
    jak se pozná dobrá žena-kuchařka, no, myslím, že hodnotit podle fleků od boloňské by to taky šlo, ale asi bys jí tím radost neudělal :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: však je jablková sezóna :-)
    a ještě jsem si vzpomněla, že jsem kdysi XMARGE posílala tenhle recept: http://www.pradobroty.cz/2017/12/jablkovo-orechova-buchta.html
    je taky hrnkovej, jablka se na něj nemusí ani loupat a padne jich tam sedm :-)

    (ale pro dnešek mám upečenej druhej plech perníku, no, tak až zítra :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam