JAJITA: Já jsem se tím zabejvala a připadá mi to hodně nehospodárné. Cuketa je tvořena z víc jak 90% vodou, takže vysušit ji v sušičce nebo v troubě zabere docela hodně času a spotřebuje dost energie a asi přijdeš o dost vitamínů. Přitom sušit na sluníčku moc nepůjde, hrozilo by zplesnivění. Oloupat, vydlabat a nakrájet na tenké plátky je asi ten největší opruz na celý práci s cuketou. To mi přijde snazší ji jen rozkrojit, vydlabat a naplněnou zapéct. Nebo nastrouhat nahrubo na ten cukeťák. Jako jo, pokud ti denně dorůstaj nový a nový cukety a na střeše máš soláry a nevíš, co s elektřinou, tak je to asi fajn věc. Ale jestli máš dvě velký cukety, kterejm nic není, tak bych je spotřebovala nějakým tradičnějším způsobem. Ony docela vydrží, když je dobře skladuješ.
Pardon za nyxí odpověď.