• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Mám tu asi 2kg aloe vera.
    Někdo nějaký nápad co s tím?
    KELDA
    KELDA --- ---
    ADELHAIDA: Mi na chlebovém kurzu týpek vychválil Probio, že kupuje už jen od nich a prý i s nima spolupracuje na moukách pro chleba. No používám a jsme taky spokojen
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PAKOBYLKA: Mohla bejt chyba i v mouce. Vloni jsem pekla vánočku ob den po sobě a použila jsem úplně stejný postup i suroviny (droždí bylo Fala - se slonem), až na mouku. A rozdíl byl hrozně velkej. První vánočka nádherně vykynula, že jsem ji musela dvakrát přehníst, neb jsem počítala s tím, že vykyne později. Té druhé se vůbec nechtělo, nakonec kynula skoro šest hodin a teda stejně nic moc. Říkám si, že tenkrát kvůli "obilné" krizi semleli do mouky nějakou krmnou pšenici, nebo co.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    Tak nakonec mi přišlo, že ten chleba maličko vykynul, ale oproti dřívějším pečením málo. Nicméně do té trouby jsem ho práskla a vypadá i chutná v pohodě..

    A tu buchtu s jablkama jsem nakonec udělala ještě jiný recept, do kterého se dává velké množství jablek přímo do těsta.. a dobrý, myslím, že úspěch :-)
    (abyste neřekli, že se tu jen vyptávám a nic z toho)

    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    QUIP: ok, přidám :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    Nic se tomu nestane. Nevim, kolik je v tom receptu drozdi, ale asi doat malo, kdyz to ma kynout pres noc. To se pouziva treba u testa na pizzu, ale kdyz tam das drozdi o neco vic, vykyne ti to klidne za dve hodiny.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    tak ono to má kynout přes noc. Můžu dát jiné droždí a zkusit upéct zítra. ale nevím,jestli nějak nevadí, když to těsto bude takhle dlouho stát (nezačnou tam nějaké nežádoucí procesy?)
    QUIP
    QUIP --- ---
    TRISSIE: pres noc by zive drozdi vykynulo i v lednici, takze bych tam zkusil zapracovat nove drozdi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PAKOBYLKA: pridat nove drozdi?
    Nebo jeste to zkus s hrnkem vrouci vody zavrit do mikrovlnky (vypnute) - je hnusne, mozna mas doma prostě zimu.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    zdar, chtěla jsem upéct chleba (úplně nejjednodušší recept- mouka, sušené droždí, voda), ale asi jsem použila nějaké staré drožší a vůbec mi to přes noc nevykynulo. Je nějaká cesta, jak to ještě zužitkovat a nevyhodit?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FERRYH: kapusticky s kulickama jsem delala a nic moc. Skoda salsiccii na ten recept :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Jo jen dodám, ze je vždycky vymackam :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Salsiccia – deset nápadů, jak použít italskou klobásu
    https://www.kucharkaprodceru.cz/salsiccia-italska-klobasa/
    nejvic jedle mi prijde cislo 10(cibulka) a 8(kapusticky)
    :O)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: na yummly jsem videla recept na noky se sal. A kapustickama na panvi, vypadalo to božsky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Jakkoli do těstovin na pánev. Klidně s cuketou s česnekem a olejem.

    Ale jako nejradši ji mám v červený omáčce nejakej no. Nicméně často ji delam i v takový “bezcerveny”, proste neomackovej styl.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: Coz je takova bolonska:)))
    Nebo samotnou ke snidani na panvi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Ragu ( rajcata, cibule, rap celer)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GEISHA: Dělám jí v rajčatový omáčce k těstovinám nebo nokům.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GEISHA: Já osobně nic, ale zrovna dneska jsem ji měl na pizze. :)

    PizzaOsadni.cz - Pizza / 00. FUNGHI FINFERLI
    https://pizzaosadni.cz/cz/produkty/pizza/00-funghi-finferli/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA: Já jsem se tím zabejvala a připadá mi to hodně nehospodárné. Cuketa je tvořena z víc jak 90% vodou, takže vysušit ji v sušičce nebo v troubě zabere docela hodně času a spotřebuje dost energie a asi přijdeš o dost vitamínů. Přitom sušit na sluníčku moc nepůjde, hrozilo by zplesnivění. Oloupat, vydlabat a nakrájet na tenké plátky je asi ten největší opruz na celý práci s cuketou. To mi přijde snazší ji jen rozkrojit, vydlabat a naplněnou zapéct. Nebo nastrouhat nahrubo na ten cukeťák. Jako jo, pokud ti denně dorůstaj nový a nový cukety a na střeše máš soláry a nevíš, co s elektřinou, tak je to asi fajn věc. Ale jestli máš dvě velký cukety, kterejm nic není, tak bych je spotřebovala nějakým tradičnějším způsobem. Ony docela vydrží, když je dobře skladuješ.
    Pardon za nyxí odpověď.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam