• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak ještě jednou, s novými nápady :-)

    dva plátky knedlíku spíchnout párátkem, aby se nerozpadaly. Půjde i s bramborovejma, ty se aspoň nerozmočí.
    a malej kulatej knedlík rozříznout, klidně i třeba trochu smáčknout vevnitř, aby se ti tam udělala mistička, a podle libosti přikrýt nebo nepřikrýt druhou půlkou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: ech... to mám z toho, že to po sobě přepisuju.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: doufam, ze ne :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Ta Delirium ti tam skočila omylem, ne? :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: no ale kdyz udelas platek, tak rozpadne jakoze rozmoci, si myslim :)

    Ale ten "bouchoř" by mohl fungovat. A ustrihnout vršek zbytek trochu vydlabat no.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: me ted napadlo to udelat tak, ze udelam proste kulatej knedlik (nok, haha) a ten jakoze otevru jako na gulas v chlebu... Ale spis velikosti dvouhubek, aby to moc nepadalo...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: to se rozpadne, ne? :D
    KURE
    KURE --- ---
    no a normální dva plátky knedlíku s kachnou+zelím jako sandwich? :D
    GALE
    GALE --- ---
    RUTHLESS: https://images.app.goo.gl/gApJ9H1zDD2NsYvF8
    Tady uvaří knedlík typu koule a pak ho ještě opečou dokřupava a pak plní kachní klasikou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: co uvařit normální kynutý knedlík v páře, jen místo jednoho velkého udělat víc malých, které pak rozřízneš ne na plátky, ale podél? chtělo by to otestovat dopředu radši, kolik těsta, jak velké a jak dlouho, ale nepřijde mi to nemožné.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GALE: jako bramborova bulka...? Nebo mel byste nekdo napad na to, jak udelat z knedliku (klidne karlovaskej nebo houskovej) neco jako bulku?
    GALE
    GALE --- ---
    RUTHLESS: Co street food varianta trhaná husa, zelí, karamelizovaná cibule v housce? Ke svatomartinské kachně dělám omáčku z karamelizované cibule a jablek s kachním výpekem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ADELHAIDA: to me napadlo no... ale ty lokše... to jsem absolvoval dvakrat a to je fakt DESNA prcacka. Navic to bylo minule :-/

    Já si spis pohravam s nejakou mysnkou jako z toho zeli udelat nejakou marmeladu/gel... Aspon z toho cervenyho. A z bilyho neco jinyho.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Mohl bys udělat lokše plněný zelím a trhanou husou/kachnou ve stylu tortil:-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj,


    mam zase trochu komplexnejsi dotaz. Jako obvykle :-) Vymyslel jsem si, ze udelam pro kamarady svatomartinskou husu. Nicmene jsem to opet klasicky prestrelil a bude nas vic nez je mist u stolu, takze bych to potreboval vymyslet nejak... Neservirovany. Napda vas neco? Udelat proste nejakej twist (ale chci, aby zustala svatomartinska, takze asi ne ji delat jako pekingskou).

    Na druhou stranu ji zkusit v bao knedlickach... To by mozna fungovalo, ne?

    Husu asi budu mit celou, ale jako samozrejme to muzu nejak zalternovat a koupit jen nejaky kusy (nebo teda kachnu, protoze je lepsi :D)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    JAJITA: podobně, jen zalévám přepuštěným máslem
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JAJITA: Same here
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Bazalku nasekám, nacpu do tvořítka na led, zaliju oliváčem a zamrazím. Používám pak na těstoviny a do rajčatové a dýňové polévky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: Bazalkový olej. Rozmixovat nechat 24 stát, zahřát (ne moc, tak k 90°c max a zcedit.

    Případně bylinkové máslo, nadělat nadrobno, smíchat se změkl máslem a solí, zabalit do fólie, část nechat v lednici, zbytek zamrazit
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Mame ve skleniku spoustu bazalky.
    Nejake overene nekomplikovane pesto?
    Nejaky jiny vyzkouseny zpusob, jak to vyuzit, nez pesto?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam