• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    tak dneska Lávka zkoušela první smashe (bylo to fuč, než sem si toho všim)

    Facebook
    https://www.facebook.com/reel/995103924913896

    za mě asi trošku zklamání, je to takovej líbivější junk food, co vlastně nejím. tak sem tam byl zkusit CornDoga (nebaví), Bizona (fajn pivo) a pákrát zrmzku. plus jednou za 2 týdny je tam nějaká miniakce - minulý to byl surmstromming :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Nahrubo namletý tříbarevný pepř a trochu chilli.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: sadlo a pepr vzdy dokaze divy. Ja teda na sadle zarestuju anglickou/slaninu, nesmi byt moc libova, trochu cibulky, do toho dam nase zeli, sul, pepr, prihodim strapacky, prohazu.
    Vzdy je to super.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Špenát s česnekem a slaninou, šla by i niva.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Co dáváte do strapačků a podobných věcí?

    Jsem opekla cibuli, česnek, uzený, kysaný zelí a zbylé špecle, osolila a opepřila. Ale je to nějaké takové plané a suché. Varianta přidat více sádla by to celé jistě zlepšila, ale to není to co chci dělat.

    Klasický sejra se mi na to dávat nechce, bryndzu nemám.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    TRISSIE: moje (pra)teta se vdala na slovensko, strejda byl zubař. ona byla z takový prdele na vysočině, tak se jí tam líbilo a říkala věci jako kávička sa podáva, místo laďo, máš tu ten plecháč s meltou. bylo tomilý, slovenština je taková hezčí. a naučila se tam halušky a měla je strašně dobrý.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: takhle dělá moje slovenská babička halušky :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: To děla máma taky. Já se toho silene prejedl a nemuzu to ani vidět už pomalu :-) ale dobrý to je. Hlavně asi za 5 minut
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENEVIEVE: možná trochu pepře, jinak nic, slané je to obvykle dost od toho uzeného
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOIRAIN: nějak to kořeníš?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MOIRAIN: tohle ale nezní špatně :-D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENEVIEVE: nevím, jestli je to "fun"
    dělávám si to, že osmahnu cibuli, k tomu hodím takové ty masité slaninové kostky, nebo uzené na kostky, odkapané kyselé zelí a k tomu hodím ty špecle a až špecle začnou hnědnout/zlátnout, je hotovo
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mám v lednici Špecle. Nějaký Fun způsob jak je zpracovat?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Do husího sádla nasekat játra a smaženou cibul a vyrobit kanapky s kyselou okurkou a třeba brusinkama.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Díky vše za brainstorm... Co byste udělali za překrm k nějaký takový kachně? Rohlíčky zkusim zmáknout, ty jsou jasný, jako svatomartinský. Ale jestli se něco hodí ještě před...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: to ne :) ja myslela, ze to bude nejaky tydenni akce nebo tak
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: jako az do vanoc?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: to ted delala mama! To bylo famozni. To je super napad.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: ha, a co rozpeky?
    Domácí rozpeky neboli vdolky | Recepty na každý den
    https://www.receptynakazdyden.cz/recept/rozpeky-vdolky/

    (teď je někdo linkoval v babicáriu, tak jsem si vzpomněla)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jsem mimo prahu
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tak se stav do Ansamblu :-) budeme je tam mit ted na menu, dam vedet :-) (zacal jsem tam jdnou tydne pinglovat, protoze Karol potrebuje cas na syna a mne chybi gastro)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELLAS: jezis mnam
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: a co opačnym směrem. knedliky nakrájet na kostky, maso natrhat, všechno smíchat dohromady, a podávat do mističek. jíst se to bude jen vidličkou na stojáka celkem v pohodě.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: Hele, vezmeš mističku, dospodu dáš zelí, na to pár knedlíků, zapíchneš vidličku... knedlík se klidně dá jíst rukou, a pak k tomu vybereš to zelí. Ale je to jen nápad, kontrolovat ti, jak to budeš dělat, nebudu :))
    MALKE
    MALKE --- ---
    RUTHLESS: Dělala jsem kdysi tohle, https://www.cuketka.cz/?p=3732 - podle mě ty knedlíčky nejsou špatnej nápad, s husou by určitě fungovaly, když tam bude i nějkej "marmeládovej" kontrast.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: to asi jo, ale to uz je zase docela klasickej servis style... My budeme spis prasit, si myslim :-) Ale samozrejme plneny knedliky se jedi vestoje s tlirkem rukou lip nez kachna se zelim a knedlem... A ten plnenyn knedlik mi teda neprijde nejak sexy :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: na obalu od jedněch bramborových knedlíků v prášku byl recept na plněnou roládu, kdy se bramborové těsto naplnilo uzeným, zarolovalo a upeklo.

    To by taky mohlo dobře fungovat, a vešlo by se do toho víc náplně :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Jinak koukám, že je to včetně obrázku okopírované odsud...
    Bramborové knedlíky plněné trhaným husím masem - Zájezdní hostinec U Jiskrů
    https://www.ujiskru.cz/2022/09/12/bramborove-knedliky-plnene-trhanym-husim-masem/
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    No a normálně jako plněné bramborové knedlíky by to nešlo?
    Třeba takhle? https://fresh.iprima.cz/recepty/bramborovy-knedlik-s-trhanym-husim-masem-a-cervene-brusinkove-zeli
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak ještě jednou, s novými nápady :-)

    dva plátky knedlíku spíchnout párátkem, aby se nerozpadaly. Půjde i s bramborovejma, ty se aspoň nerozmočí.
    a malej kulatej knedlík rozříznout, klidně i třeba trochu smáčknout vevnitř, aby se ti tam udělala mistička, a podle libosti přikrýt nebo nepřikrýt druhou půlkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam