DOCKINEZ: v cinske kuchyni je to bezna surovina zejmena pro predkrmy jako studena kuchyne ... vari se v sojovce a ryzovem vine Shao Xing + koreni
Hovězí jazyk po pekingsku | Apetit Onlinehttps://www.apetitonline.cz/recept/hovezi-jazyk-po-pekingskutady je ovsem casta chyba, co se u nas dela - ryzove vino se nahrazuje beznym dezertnim vinem - a to vyrazne zmeni chut...
takze spis tento recept je presnejsi:
Marinovaný jazyk v sójové omáčce | Recepty od Rostihttp://recepty.theby.cz/?p=597Shao Xing vino se ale blbe shani ... treba u meste ho nikdo nema, zadna specialka - a to tu mame cinskou komunitu a ma par malych kramu, kde se sezene ledacos...
a pres e-shop jsem proste linej objednavat potraviny... :O)
ovsem uz z dob komousu na cinu funguje docela perfektni nahrazka:
Suchý vermut (Martini atd..)
ma trosku vic alkoholu a tak je treba alkohol vhodne vyvarit, ale jinak chutove je to velice pribuzne...