Minulý víkend jsem byla na larpu s tematikou katarského povstání ve středověkém Languedocu a chytlo mě to tak, že jsem se z toho v rámci psychohygieny musela vyvařit. On to určitě beztak je nějaký existující recept, ale já prostě vzpomínala na herní události (spor chovatele ovcí s pěstitelem bylin, stížnost na cibuláře prodávajícího pod cenou, nóbl rodina de Mirepoix, obchodník se solí, debata o víně, místní pekař, herní mše v kostele...) a splácala to dohromady. A bylo to mnohem lepší, než jsem od "terapeutického vaření" čekala :)
Albigenské skopové
Opásej se zástěrou, vezmi žebra z ovce Juanity a zprudka je opeč jako katara. Přidej tymián, rozmarýn, šalvěj, česnek, cibuli za jeden stříbrný, mirepoix (směs mrkve, řapíkatého celeru a cibule), dobře osol a podlej okcitánským vínem. Dus, alespoň co bys zazpíval tucet Cuncti Simus, tucet Kyrie a tucet Sanctus. Podávej s chlebem.
Fotky jsou focené taky pomalu středověkým telefonem.