• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JAEN: a to jde i "bez motani"? ja delam sladke a nemam zkusenost s jinym testem, tam proste svihnu malou trubicku do dlane, k ni lzicku testa a povalim na stole a mam obaleno...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    JAEN: Na kremrole se klasicky používá listove. Někdo jen přidává smetanu.
    JAEN
    JAEN --- ---
    HABRENKA: za me klasicke kremrolove.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tip na testo na slane trubicky? nechci listove a nechci ho motat, chci udelat testo, z toho pak kousky rozvalet pres trubicku jako kdyz delam sladke a upect a plnit slanym... napadu vic, ale ocenim zkusenosti... tukove? tvarohove? dik!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA: googli tortilla pinwheels. Tem vylozene slusi udelat je vecer pred.
    GALE
    GALE --- ---
    PETATA: Proležení si zaslouží salát coleslav a k němu hodit do trouby trhané maso. S pečivem jako když najdeš.
    PETATA
    PETATA --- ---
    BRUKEV: to bylo první, co jsem zkoušela, ale asi jsem zadávala nevhodná slova.. resp jsem našla jen quiche a zmíněné šneky
    ZCR
    ZCR --- ---
    PETATA: večír nějaký slušný kuskus? v lednici do druhého dne se všechno pěkně rozsákne a provoní... těstovinový salát dtto... sám si běžně dělám takové věci na den dva - ovšem má-li nějdo nějaký silný hygienicko-epidemiologický názor, nechať promluví, nebo mlčí navždy
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PETATA: Proležení sluší domácímu vlašáku. Na mých večírcích má velký úspěch, s rozpečeným pečivem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PETATA: zkus filtr, uz se nekolikrat resilo. A dodej podklady: kolik osob, vsezravci, vegani? Studene, nebo se bud ohrivat?
    PETATA
    PETATA --- ---
    Občerstvení na oslavu

    Jsem nějak bez nápadu. Máte prosím nějaké tipy na občerstvení, co jde udělat předem? Oslavy máme v sobotu a v neděli a potřebuji toho co nejvíce připravit dopředu

    Moje klasika jsou quiche, ty určitě budou, nějaké pomazánky... Ale třeba šneci z listového těsta jsou nejlepší čerstvé, na to nemám prostor. Čemu naopak sluší proležení?

    Díky za nápady
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOMAJDA: no... vono občas je ještě i trochu víc než jen "studený", jako spíš "ne úplně rozmrazený", ale tak pak se aspoň dá velmi úhledně nakrájet :-)

    DAVE_PAGE: jo a ještě, s výjimkou piškotu na narozeninové dorty neprosívám mouku! a taky se houby stane :-)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    TRISSIE: já nedávno někde na internetech viděl info, že “maso pokojové teploty” je mýtus, protože maso z lednice se na pokojovou teplotu ohřeje za tak dlouhou dobu, že už se mezitím začne kazit. Ale nevím, stopkama a teploměrem jsem to neměřil a steaky dávám z lednice rovnou na pánev.
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: já někde pochytil takové to krájení na nepravidelné klínky - každý kousek pak má hned několik stran, na nichž se může pohodlně opékat
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FERRYH: ja si to spletl s liči, uz jsem to pak nechtel mazat. Nicmene kumqat jsem asi mel vzdy nezraly, jedl jsem ho nekolikrat a ta slupka byla pokazde nedobrota.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAVE_PAGE: Já zas zásadně ručně nekrájím mrkev na nudličky, když dělám nějaký asijský recept. Zkusil jsem to, ale není to v ničem lepší než když mrkev našikmo nastrouhám na dlouhý kousky na hrubým struhadle.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DOCKINEZ: ted jsem si jeste vzpomnel, ze kdyz chci protknout maso spekem, tak ho nedavam do mrazaku. Nevim co delam blbe, ale jde mi to i za bezne lednicove teploty toho speku :)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    DOCKINEZ: žampiony většinou neloupu - pokud nejsou otevřený a extra zaprasený, vyřeší to voda. řapíkatej celer neloupu nikdy. jím syrový těsta - popravdě zastávám názor, že většina cukroví se vložením do trouby zkazí...

    TRISSIE: on i ta finanční hodnota je, myslím, docela znát, krom nutriční. když občas vidím, co by de sebe byli ti tři schopní nasypat v pečivu, sýrech a patifu "paštikách", ještě rád se postavím k plotně :o))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: nečekám, až maso dojde pokojové teploty :-)
    dokud jsme byli dva, nebo pak i tři, tak jsem klidně uvařila na dva dny, ale jednak jsem mlsná a ohřívané mi nejede, a druhak pro šest lidí (z toho tři (skoro)puberťáky) vařit víc než na jedno jídlo, to je v běžné kuchyni dost mission impossible.
    ale většinou jsou to maximálně jednoduchá jídla, cílem je mít něco plus mínus nutričně hodnotného na stole, ne trávit hodiny v kuchyni.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TRISSIE: varis kazdy den nove teple jidlo na veceri? Ty jo, kde na to beres cas?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRUKEV: kumquat se ale neloupe...
    kura ma mit prijemne kontrastni sladkou chut oproti kyselemu vnitrku... pokud teda je spravne uzrale ovoce...
    s pesticidama na povrchu je to stejne jako u jablka a pod. musi se proste jen poradne oplachnout ... ;o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCKINEZ: nenechávám maso dojít pokojové teploty.
    jako kdybych vařila pro nějakou vzácnou návštěvu, možná bych si dala záležet i na tomhle, ale těch 365 večeří a zhruba 150 obědů ročně (víkendy, prázdniny, nemoci dětí) stejně zmizí tak rychle (nebo nad nima někdo ohrne nos se slovy "fuj, to vypadá divně"), že nemá smysl vydávat energii na takové složité plánování :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam