• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JAEN: a to jde i "bez motani"? ja delam sladke a nemam zkusenost s jinym testem, tam proste svihnu malou trubicku do dlane, k ni lzicku testa a povalim na stole a mam obaleno...
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    JAEN: Na kremrole se klasicky používá listove. Někdo jen přidává smetanu.
    JAEN
    JAEN --- ---
    HABRENKA: za me klasicke kremrolove.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tip na testo na slane trubicky? nechci listove a nechci ho motat, chci udelat testo, z toho pak kousky rozvalet pres trubicku jako kdyz delam sladke a upect a plnit slanym... napadu vic, ale ocenim zkusenosti... tukove? tvarohove? dik!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA: googli tortilla pinwheels. Tem vylozene slusi udelat je vecer pred.
    GALE
    GALE --- ---
    PETATA: Proležení si zaslouží salát coleslav a k němu hodit do trouby trhané maso. S pečivem jako když najdeš.
    PETATA
    PETATA --- ---
    BRUKEV: to bylo první, co jsem zkoušela, ale asi jsem zadávala nevhodná slova.. resp jsem našla jen quiche a zmíněné šneky
    ZCR
    ZCR --- ---
    PETATA: večír nějaký slušný kuskus? v lednici do druhého dne se všechno pěkně rozsákne a provoní... těstovinový salát dtto... sám si běžně dělám takové věci na den dva - ovšem má-li nějdo nějaký silný hygienicko-epidemiologický názor, nechať promluví, nebo mlčí navždy
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PETATA: Proležení sluší domácímu vlašáku. Na mých večírcích má velký úspěch, s rozpečeným pečivem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PETATA: zkus filtr, uz se nekolikrat resilo. A dodej podklady: kolik osob, vsezravci, vegani? Studene, nebo se bud ohrivat?
    PETATA
    PETATA --- ---
    Občerstvení na oslavu

    Jsem nějak bez nápadu. Máte prosím nějaké tipy na občerstvení, co jde udělat předem? Oslavy máme v sobotu a v neděli a potřebuji toho co nejvíce připravit dopředu

    Moje klasika jsou quiche, ty určitě budou, nějaké pomazánky... Ale třeba šneci z listového těsta jsou nejlepší čerstvé, na to nemám prostor. Čemu naopak sluší proležení?

    Díky za nápady
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOMAJDA: no... vono občas je ještě i trochu víc než jen "studený", jako spíš "ne úplně rozmrazený", ale tak pak se aspoň dá velmi úhledně nakrájet :-)

    DAVE_PAGE: jo a ještě, s výjimkou piškotu na narozeninové dorty neprosívám mouku! a taky se houby stane :-)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    TRISSIE: já nedávno někde na internetech viděl info, že “maso pokojové teploty” je mýtus, protože maso z lednice se na pokojovou teplotu ohřeje za tak dlouhou dobu, že už se mezitím začne kazit. Ale nevím, stopkama a teploměrem jsem to neměřil a steaky dávám z lednice rovnou na pánev.
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: já někde pochytil takové to krájení na nepravidelné klínky - každý kousek pak má hned několik stran, na nichž se může pohodlně opékat
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FERRYH: ja si to spletl s liči, uz jsem to pak nechtel mazat. Nicmene kumqat jsem asi mel vzdy nezraly, jedl jsem ho nekolikrat a ta slupka byla pokazde nedobrota.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAVE_PAGE: Já zas zásadně ručně nekrájím mrkev na nudličky, když dělám nějaký asijský recept. Zkusil jsem to, ale není to v ničem lepší než když mrkev našikmo nastrouhám na dlouhý kousky na hrubým struhadle.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DOCKINEZ: ted jsem si jeste vzpomnel, ze kdyz chci protknout maso spekem, tak ho nedavam do mrazaku. Nevim co delam blbe, ale jde mi to i za bezne lednicove teploty toho speku :)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    DOCKINEZ: žampiony většinou neloupu - pokud nejsou otevřený a extra zaprasený, vyřeší to voda. řapíkatej celer neloupu nikdy. jím syrový těsta - popravdě zastávám názor, že většina cukroví se vložením do trouby zkazí...

    TRISSIE: on i ta finanční hodnota je, myslím, docela znát, krom nutriční. když občas vidím, co by de sebe byli ti tři schopní nasypat v pečivu, sýrech a patifu "paštikách", ještě rád se postavím k plotně :o))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: nečekám, až maso dojde pokojové teploty :-)
    dokud jsme byli dva, nebo pak i tři, tak jsem klidně uvařila na dva dny, ale jednak jsem mlsná a ohřívané mi nejede, a druhak pro šest lidí (z toho tři (skoro)puberťáky) vařit víc než na jedno jídlo, to je v běžné kuchyni dost mission impossible.
    ale většinou jsou to maximálně jednoduchá jídla, cílem je mít něco plus mínus nutričně hodnotného na stole, ne trávit hodiny v kuchyni.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TRISSIE: varis kazdy den nove teple jidlo na veceri? Ty jo, kde na to beres cas?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam