• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    TOOMIX: Sauerbraten, klasika se naloží až na 3 týdny, pak se to teda peče a jak to bylo dlouho ložený, tak se to peče celkem rychle, ale blíží se to tvému zadání
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KEMENTARI: Maso klidně přes noc, mrkev na poslední dvě hodiny, když ju nechcu umučenou. Hrášek tam prdnu až ve finále.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak delas to hovezi s mrkvi a hraskem v krokousi?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TOOMIX: osso bucco, short ribs, beef birria, brisket, proste jakejkoliv pot roast z tuhyho prorostlyho masa
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: Hovězí s mrkví a hráškem, hovězí na černém pivu. V Crockpotu i kus špikovaného masa vcelku.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TOOMIX: líčka na víně
    GALE
    GALE --- ---
    TOOMIX: Já bublám i svíčkovou. Pak jen vyndám maso a dodělám omáčku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: Chilli con carne, osobuco.

    A mrkni sem

    Beef Stews | Saveur
    https://www.saveur.com/gallery/beef-stews/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: Vídeňské roštěnky.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TOOMIX: kanadská stew
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: Taffelspitz
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hovězí po burgundsku, na houbách, guláš. Máte prosím nějaké tipy na další dobrá, dlouho pobublávající jídla z hovězího?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KEMENTARI: nutno dodat ze ten polskej vanocni borsc se dela z repnyho kvasu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: V našem velkorodu se jako postní polévka na Štědrý den jídá kyselka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Což mi připomnělo, že jsem poctivě chodil do lesa, tak bych mohl pekáč houbovýho kuby letos vyrobit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Jasný, Vánoce jsou Vánoce, ale vem si, jaký jsou obrovský rozdíly na štědrovečerních stolech jen u nás v malý český kotlince – někde se drží klasiky kapra se salátem, jiní už od socíku přísahají na smaženou vinnou klobásu nebo na mísu řízků, další zas dávají přednost trve kvlt klasikám typu houbový kuba atd. atd.

    U mnohokrát větší země ty rozdíly budou ještě pestřejší.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: jo, tak t ochapu, na druhou stranu jsem v tomdle asi trochu pozadu, protoze si tak nejak myslim, ze vanoce jsou prpsote vanoce. Amici taky jedi krocana :-) Od NY po LA
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Z Ostravska, odkud pocházela máti, zas přišla jako postní polévka na Štědrý den hrachovka nebo čočkovka.
    [Taky patřím k papežencům, držím aj páteční rybu, když se zadaří :-)]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: To záleží na každém soudruhovi. My papeženci rozlišujeme běžný půst od masa a přísný půst/půst újmy, kdy se člověk nají dosyta jen jednou denně. Ale to je fuk, to sem asi nepatří.

    RUTHLESS: Mno, Ukrajina je větší než Francie. A o pestrosti a regionálních rozdílech ve francouzský kuchyni asi nikdo nepochybuje, ne?

    Konkrétně moje paní je z ruskojazyčný části až úplně na východe (kousek od Luhansku, žel aktuálně zabráno Putinem) a tam tohle u nich nedělali, tak to pro ni i pro mě byla novinka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam