• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Kohout na víně? Tam padne vína tuna, takže jedna flaška polosladkýho, pokud je aspoň nějak příčetný, se v celku ztratí...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, omylej jsem otevrel lahev polosladkeho vina a vypit mi to fakt nejde, neni neco, do ceho by se hodilo na vareni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ještě ke šnekům - zamotala jsem do listového těsta zbylé gigantes plaki - tedy řeké fazole v červené omáčce s čedarem. JE to výborné

    Dala jsem k tomu jogurtový dip a salsu, ale ve sktuenosti to nic navíc nepotřebuje.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GENEVIEVE: po mlynářsku?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mám doma filety duhového pstruha. A říkám si že bych chtěla zkusit něco jiného než věčně papilota a rozmarýn. Ale nevím vlastně co :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z_RYBY_KOST: Králičí játra dělám po berlínsku, s cibulí a jablkem.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    taky jsem chtel napsat ze kralici jatra nejak necitim... osobne povazuji za chutove vyraznejsi treba i kureci jatra nez ty kralici ... :O)
    ale tak jako ZCR > ja kralika rad... :O)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Díky za uklidnění. Jestli králičí játra chutnají prostě jako játra, tak pohoda :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Myslím, že nemusíš mít strach, z jater králík cítit není, aspoň mi to teda nikdy nepřišlo.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    (a mně se teda zdá, že králičí játra jsou cítit hlavně játrama, samozřejmě jemnější než vepřová, ale prostě játra - ovšem já králíka rád, takže bias :-]
    ZCR
    ZCR --- ---
    Z_RYBY_KOST: já bych se s tím moc nepáral, pěkně na másle + pepř/kmín, s čerstvým pečivem
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Dostala jsem králíka a králičí játra. Váhám, co s těma játrama. Jak moc v tom bude cítit králík, když udělám obyč játrovou omáčku jako dělám obvykle z kuřecích nebo vepřových (na cibulce otestovat, pepř, hřebíček, zalít vodou a podusit, osolit)? Nejsem úplně fanoušek králičího masa, tak se bojím, že z toho bude chuťově ten králík čouhat... Máte někdo dobrý tip na játra?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: Ten taky. Ale soleni sojovkou je top. Desne to ten kalbe vyčistí :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: badyán!
    LADJA
    LADJA --- ---
    VICTO_REA: pridej safran..:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Já jsem začal dělat z pečený kachny “ala asijský” a hodím tak skorici a hřebíček a co tak najdu vonavyho. A solim sojovkou. Musím říct, ze pak ryzovy nudle a obrany maso do toho a třeba porad nebo jarní… skvela polivka za par minut. A fakt i ze sezrany kachny je toho dost.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Do drubeziho ibzeleninoveho davam vzdy kousek zazvoru. Klidne na pzl palce, dle objemu vody. Prijde mi to pak takove svezejsi, ale mozna je to placebo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: Pokud chceš čirý vývar tak je ideální ho pak ještě vyčistit bílkem. do vlažného vývaru rozmichej bílky, za stále míchání pomalu ohrivej až to začne peníze a pak to nech být a pat minut vař, až se to srazí na větší cucky, které precedis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam