• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Mám hedvábné tofu, které je příliš hedvábné na zamýšlenou miso polévku (rozpadá se, je to hodně pudinková konzistence). Napadá vás co s ním? Zvažovala jsem cheesecake, ale nemám s vegan pečením zkušenosti a recepty vyžadují ještě i kešu nebo kokosový krém apod. a to nechci.
    Budu ráda za nápad na sladko i na slano...ale na slano fakt netuším, musel by to být asi dip nebo omáčka.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOOMBRINGER: Z toho si nic nedělej ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOOMBRINGER: Mně napadlo, že to mohlo být nějaké hovězí po burgundsku, to může být docela rudé.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    JAJITA: Já jsem teda nikdy "rudý guláš" nikdy neviděl.
    A kdyby mi ho dal někdo v hospodě, tak ho vrátím s tím, že jsem si neobjednal rajskou.
    Takže moc nechápu otázku.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Přesně tak ho dělám a tak se teda uklidním ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: jako jestli nekaramelizuješ cibuli do tmavě zlata, tak pozor na spálení papriky, když ji přidáváš a neboj se přidat trochu rajčatového protlaku do základu s cibulí - ten je naopak super, když se restuje dostatečně dlouho. Když tam dáš tak lžíci, tak to chuť jen trošku povzbudí a nezmění trochu červené to dodá. Ale guláš má být hnědočervený, ne? Rudou chci v boršči :-D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Že by byl na "vině" nový cocotte staub? ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: rudý guláš budeš mít jedině, pokud odflákneš karamelizaci cibule, takže to je slabý guláš :-D

    Maďarským gulášům dodávají barvu mnohdy tajčata, zejména řidší konzistence a to že nekaramelizují tak fanaticky, jako když chceš dobrej českej guláš.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím vespolek a ráda bych od vás radu.
    Jak se vám daří mít guláš krásně rudý? Myslím, že ho vařit umím, ale už asi 3x byl ve výsledku světle oranžový a já z toho mám tik v oku :D
    Ptám se v souvislosti s tou teď propíranou paprikou.
    Díky ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Ve Francii vařej kohouta i v bílým víně. Ale ten svařák se mi zdá jako nejlepší možnost. S bílým rumem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Do houbových omáček taky pasuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: udělej nějakou drůbež na bílém víně, popřípadě nějaký rajčatový či smetanový omáčky, podlij tím základ a nech odvařit - když to na konci bude málo kyselý, tak přidej citronovou šťávu. Stejně tak se to dá lít do omáček na stir fry či jiné pokrmy kam se dává čínské víno na vaření. Nebo z toho udělej bílej svařák.
    Pošírovaným hruškám to taky bude dělat dobře.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Hm, co třeba echt šodó?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: pardon, t ojsem nedodal...
    bile vino
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Kohout na víně? Tam padne vína tuna, takže jedna flaška polosladkýho, pokud je aspoň nějak příčetný, se v celku ztratí...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, omylej jsem otevrel lahev polosladkeho vina a vypit mi to fakt nejde, neni neco, do ceho by se hodilo na vareni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ještě ke šnekům - zamotala jsem do listového těsta zbylé gigantes plaki - tedy řeké fazole v červené omáčce s čedarem. JE to výborné

    Dala jsem k tomu jogurtový dip a salsu, ale ve sktuenosti to nic navíc nepotřebuje.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GENEVIEVE: po mlynářsku?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mám doma filety duhového pstruha. A říkám si že bych chtěla zkusit něco jiného než věčně papilota a rozmarýn. Ale nevím vlastně co :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam