• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Zdravím vespolek a ráda bych od vás radu.
    Jak se vám daří mít guláš krásně rudý? Myslím, že ho vařit umím, ale už asi 3x byl ve výsledku světle oranžový a já z toho mám tik v oku :D
    Ptám se v souvislosti s tou teď propíranou paprikou.
    Díky ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Ve Francii vařej kohouta i v bílým víně. Ale ten svařák se mi zdá jako nejlepší možnost. S bílým rumem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Do houbových omáček taky pasuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: udělej nějakou drůbež na bílém víně, popřípadě nějaký rajčatový či smetanový omáčky, podlij tím základ a nech odvařit - když to na konci bude málo kyselý, tak přidej citronovou šťávu. Stejně tak se to dá lít do omáček na stir fry či jiné pokrmy kam se dává čínské víno na vaření. Nebo z toho udělej bílej svařák.
    Pošírovaným hruškám to taky bude dělat dobře.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Hm, co třeba echt šodó?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: pardon, t ojsem nedodal...
    bile vino
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Kohout na víně? Tam padne vína tuna, takže jedna flaška polosladkýho, pokud je aspoň nějak příčetný, se v celku ztratí...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, omylej jsem otevrel lahev polosladkeho vina a vypit mi to fakt nejde, neni neco, do ceho by se hodilo na vareni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ještě ke šnekům - zamotala jsem do listového těsta zbylé gigantes plaki - tedy řeké fazole v červené omáčce s čedarem. JE to výborné

    Dala jsem k tomu jogurtový dip a salsu, ale ve sktuenosti to nic navíc nepotřebuje.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GENEVIEVE: po mlynářsku?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mám doma filety duhového pstruha. A říkám si že bych chtěla zkusit něco jiného než věčně papilota a rozmarýn. Ale nevím vlastně co :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z_RYBY_KOST: Králičí játra dělám po berlínsku, s cibulí a jablkem.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    taky jsem chtel napsat ze kralici jatra nejak necitim... osobne povazuji za chutove vyraznejsi treba i kureci jatra nez ty kralici ... :O)
    ale tak jako ZCR > ja kralika rad... :O)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Díky za uklidnění. Jestli králičí játra chutnají prostě jako játra, tak pohoda :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Myslím, že nemusíš mít strach, z jater králík cítit není, aspoň mi to teda nikdy nepřišlo.
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    (a mně se teda zdá, že králičí játra jsou cítit hlavně játrama, samozřejmě jemnější než vepřová, ale prostě játra - ovšem já králíka rád, takže bias :-]
    ZCR
    ZCR --- ---
    Z_RYBY_KOST: já bych se s tím moc nepáral, pěkně na másle + pepř/kmín, s čerstvým pečivem
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Dostala jsem králíka a králičí játra. Váhám, co s těma játrama. Jak moc v tom bude cítit králík, když udělám obyč játrovou omáčku jako dělám obvykle z kuřecích nebo vepřových (na cibulce otestovat, pepř, hřebíček, zalít vodou a podusit, osolit)? Nejsem úplně fanoušek králičího masa, tak se bojím, že z toho bude chuťově ten králík čouhat... Máte někdo dobrý tip na játra?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam