• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRIX_XIRT: Teď jsem z polotovaru, meruňkového rozvaru, udělala zavařeninu. Zázvor na malý kostky, xylitol nebo cukr, vařit v meruňkách a zahustit citrusovým pektinem. Je to síla. Výborné k sýrům. Aj ze samotného zázvoru jsem takto vytvořila zavařeninu, místo meruní dokyseleno citronem. Ještě větší síla.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRIX_XIRT: zavařit zazvorovo česnekovou pastu
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRIX_XIRT: Zazvorovici.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRIX_XIRT: Dá se udělat i zázvorový olej. 10-15 cm kousek (prostě takovej průměrnej kořínek) nastrouháš do čtvrt litru oleje a zahříváš to dvě hodiny na 60-70°C (když nemáš potravinářskej teploměr, jde to v troubě). Pak přecedíš přes plátýnko nebo jemný sítko a máš hotovo. Výhoda oproti sirupu je, že to není sladký. Teď mě napadlo, jestli by to šlo zkombinovat s chilli...
    ZCR
    ZCR --- ---
    TRIX_XIRT: nakládaný myslíš kandovaný?
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Ahoj,
    mám hodně zázvoru, který potřebuji zpracovat.
    Napadl mě zázvorový sirup, nakládaný mi moc nechutná.
    Máte tipy co s ním?
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    AIJA: tak nějaký z těch ořechů se mi doma válely už přes rok a vůbec nic jim nebylo.

    Budu pospíchat pomalu :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    VOMAJDA:
    Hlavně si pospěš, protože vyschnou a je po srandě:-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VOMAJDA: A co nejaka domaci granola? Napect, do sklenic, konzumovat k snidani
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Asi to neni Kosheen a jiste mi ted reknete, jak si tim ohrožuju zdravi, ale nevyloupany ty ořechy vydrzej strasne dlouho. Ja tu mam nejaky uz dva roky a stale z nich pecu. Zlukly nejsou, takze bych se pomalé konzumace nebala.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    oprazit + olej s kořením a sežereš to do tejdne u TV
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak tedy si udělej hezký večer s nějakým seriálem, ořechy vyloupej a vraž do mrazáku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOMAJDA: pečeš-li občas domácí chleba, tak tam přihoď hrst mletých ořechů...
    není to sice moc, ale trochu odebereš :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DA_NIELA: ! pesto vubec neni spatnej napad!
    ...a uz brzo bude medvedi cesnek nechal bych si nejake orechy na tohle medvedi pesto...
    Ja zkousel medvedi pesto i s kesu orisky a je take uzasne - vlastne se da asi skoro s kazdejma orechama, tak proc ne s vlasakama? :O) a spotreba je u toho dabelsky velika! :O))
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    TRISSIE: Díky! Ale jak se mi podařilo zmotat odkaz, to nevím...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BALAENA: Ach, to jsem nevěděla... děkuju za informaci.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    VOMAJDA: pesto, se susenejma rajcstama nebo bylinkama.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADELHAIDA: pokud se něco nezměnilo, v době, kdy měl Junior alergii na BKM, Hera obsahovala mléčnou složku. Ale některé "žluté" margaríny ji neměly, chce to lupů a číst složení
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Já mám ráda tohle, říkáme tomu Žihadla:

    200g Hery
    100 g cukru
    100 g medu
    200 g ořechů

    Heru rozpustíme, přidáme med a cukr. 1-2 minuty povaříme a přidáme ořechy. Hmotu nalejeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut.

    Heru v tom díky medu a ořechům není znát. Těsto lze využít různý, my používáme tohle:

    300g hl.mouky
    70g Hery
    50g moučkovýho cukru
    lžička prdopeč
    1 velké vejce
    špetka soli

    Všechno smíchat a vypracovat těsto, které se rozválí a vtlačí do vymazané koláčové formy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOMAJDA: z dvou tašek se zblázníš. Udělej trochu od každýho receptu a zbytek ořechů rozdej, nebo vrať veverkám :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam