• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: Aha, ja si myslim na kostickovac ke kenwoodu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ten z LIDLu, ale celer je prostě mrcha tvrdá, tak bych s ním neriskovala radši u ničeho, co není čistě svařenej / odlitej kov, ale kov chycenej v plastu. Vařenej v pohodě (och, bramborový saláte nakrájený na úhledné stejnoměrné kostičky za pět minut!), syrovej celer a petržel radši ne.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: prosim te, jaky jsi mela?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ale na celer v kostičkovači pozor, tím jsem si svůj kostičkovat odrasovala :-(
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vsem moc dekuji, uz jsem si objednala kruti stehna a zitra se jde na vec.
    Jeste jsem si vzpomnela, ze jsem chtela k robotu kostickovat, tak se jdu podivat, jestli je skladem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no on takovej bramborovo-cellerový gratin je taky věc moc dobrá :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TOOMIX: v ty kaši se to imho docela schová, i pro lidi co celer úplně nemusí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: ale TOOMIX mě navedl na to, že krůtí stehna pečená na kořenové zelenině. kterou pak rozmixuješ s trochou smetany a servíruješ s obraným masem a rýží, jsou záležitost naprosto geniální.
    pokud nechceš klasickou svíčkovou chuť, tak z bylinek jen tymián, samozřejmě přiměřeně soli a pepře, táhnout tak 3 hodiny v zavřeném pekáči na 160C v troubě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LADY_MYSKA: celerová omáčka - jako na svíčkovou, ale jen celer, nebo ho zamíchat do bramborové kaše
    ZCR
    ZCR --- ---
    LADY_MYSKA: nakrájet a zamrazit pro případ akutní potřeby svíčkové...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: Řízek. Lehce uvařit platky ve slane vodě a trojobal. Skvělá věc
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: asi to tak dopadne, ja s hranolky, pomazankou nemam problem, ale jedla bych to doma sama 🤔
    ILTU
    ILTU --- ---
    LADY_MYSKA: Celerová pomazánka - nastrouhat jemně celer a mrkev, přidat majonézu a bílý jogurt, dochutit solí, pepřem, citronem.
    Miluju to.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: pokud nejsi fanda remulád, pomazánek ani celerového pyré, tak zamrazit po polékových porcích a pak jak když najdeš.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LADY_MYSKA: celerove pyré jako příloha např. místo bramborové kaše
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LADY_MYSKA: Celerovy hranolky
    Remulada
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Prosim, co s celerem?
    Objednala jsem na pecivu a dosel mi takovy obr, ze vubec netusim, co s nim. Na polivku mi bude stacit ani ne desetina
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BRUKEV: Je panenský, ale vydávají ho za extra panenský, což je klamání spotřebitele.

    Extra panenský olivový olej je kategorie nejvyšší kvality. Pokud jde o organoleptické vlastnosti, nevykazuje žádné nedostatky a má ovocnou chuť. Úroveň kyselosti nesmí překročit 0,8 %.

    Panenský olivový olej smí mít určité minimální nedostatky organoleptických vlastností. Úroveň kyselosti nesmí překročit 2 %.


    Jinak taky moc nevím, co si představit pod mediánem závad a mediánem ovocné chuti a vůně. Specifičtější popis závad se mi nikde nepodařilo dohledat.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja kupuju odsud: https://www.reckyeshop.cz/cerstve-farmarske-oleje-ze-sklizne-2023/

    koukam teda ze olivace dost masivne zdrazili, kupoval jsem pred rokem 5 litru jedoho z tech farmarskych za 1400, ted je to 2x vic....
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SALAMAN: koukam, ze je tam i Agia Triada, ktera nam vzdy chutnala. Jen uplne nerozumim,.proc je spatna. Mobil mi ukazuje znaceni a median v chuti, atd. Je mozne to nejak specifikovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam