úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ZCR
---
---
17:34:27 7.4.2024
LADY_MYSKA
: nakrájet a zamrazit pro případ akutní potřeby svíčkové...
ZUZKAOU
---
---
17:17:37 7.4.2024
2 odpovědi
+7
LADY_MYSKA
: Řízek. Lehce uvařit platky ve slane vodě a trojobal. Skvělá věc
LADY_MYSKA
---
---
15:50:22 7.4.2024
+2
TRISSIE
: asi to tak dopadne, ja s hranolky, pomazankou nemam problem, ale jedla bych to doma sama 🤔
ILTU
---
---
15:29:28 7.4.2024
+5
LADY_MYSKA
: Celerová pomazánka - nastrouhat jemně celer a mrkev, přidat majonézu a bílý jogurt, dochutit solí, pepřem, citronem.
Miluju to.
TRISSIE
---
---
15:14:25 7.4.2024
1 odpověď
+7
LADY_MYSKA
: pokud nejsi fanda remulád, pomazánek ani celerového pyré, tak zamrazit po polékových porcích a pak jak když najdeš.
VSICHNIMAME
---
---
14:19:49 7.4.2024
+3
LADY_MYSKA
: celerove pyré jako příloha např. místo bramborové kaše
KASUMI
---
---
14:06:19 7.4.2024
+4
LADY_MYSKA
: Celerovy hranolky
Remulada
LADY_MYSKA
---
---
13:57:22 7.4.2024
8 odpovědí
Prosim, co s celerem?
Objednala jsem na pecivu a dosel mi takovy obr, ze vubec netusim, co s nim. Na polivku mi bude stacit ani ne desetina
SALAMAN
---
---
21:18:24 6.4.2024
+1
BRUKEV
: Je panenský, ale vydávají ho za extra panenský, což je klamání spotřebitele.
Extra panenský olivový olej je kategorie nejvyšší kvality. Pokud jde o organoleptické vlastnosti, nevykazuje žádné nedostatky a má ovocnou chuť. Úroveň kyselosti nesmí překročit 0,8 %.
Panenský olivový olej smí mít určité minimální nedostatky organoleptických vlastností. Úroveň kyselosti nesmí překročit 2 %.
Jinak taky moc nevím, co si představit pod mediánem závad a mediánem ovocné chuti a vůně. Specifičtější popis závad se mi nikde nepodařilo dohledat.
XCIDER
---
---
20:48:17 6.4.2024
+3
ja kupuju odsud:
https://www.reckyeshop.cz/cerstve-farmarske-oleje-ze-sklizne-2023/
koukam teda ze olivace dost masivne zdrazili, kupoval jsem pred rokem 5 litru jedoho z tech farmarskych za 1400, ted je to 2x vic....
BRUKEV
---
---
20:24:56 6.4.2024
1 odpověď
SALAMAN
: koukam, ze je tam i Agia Triada, ktera nam vzdy chutnala. Jen uplne nerozumim,.proc je spatna. Mobil mi ukazuje znaceni a median v chuti, atd. Je mozne to nejak specifikovat?
LYNCH
---
---
20:15:18 6.4.2024
+4
JAJITA
: ja se vždycky bál toho obalu a hlavně názvu:D
JAJITA
---
---
20:08:39 6.4.2024
1 odpověď
+1
SALAMAN
: Minervu jsem nakonec zakoupila a chválím :-)
ONDRAT
---
---
18:14:30 6.4.2024
SALAMAN
: Jsem v soku, chutove je velmi dobry
https://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=169725
SALAMAN
---
---
17:23:28 6.4.2024
3 odpovědi
+3
ONDRAT
: Ten z Alberta je lampantový, vydávaný za extra panenský.
Lampantový olivový olej je panenský olej nižší jakosti s kyselostí překračující 2 %, nemá ovocnou chuť a vykazuje podstatné nedostatky smyslových vlastností. Není určen k maloobchodnímu prodeji. Rafinuje se nebo se používá k průmyslovým účelům.
Olivový olej - Evropská komise
https://agriculture.ec.europa.eu/farming/crop-productions-and-plant-based-products/olive-oil_cs
Byl jsem dost v šoku, když jsem se dozvěděl, jak to v ČR chodí s olivovým olejem:
Potraviny na pranýři | nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny
https://www.potravinynapranyri.cz/InspProduct.aspx?scontrol=
165&lang=cs&
design=default&a
rchive=actual&li
sttype=tiles&pag
e=1
My si vozíme olej z Řecka, většinou kupujeme petky domácího na trzích nebo od někoho, kdo je prodává u sebe doma přes plot. Pokud nám dojdou zásoby z dovolené, tak kupujeme tento:
Minerva Kalamata Chop řecký extra panenský olivový olej 750ml
https://shop.billa.cz/produkt/minerva-kalamata-chop-recky-ex
tra-panensky-olivovy
-olej-750ml-82309649
?gad_source=1
Případně tento:
https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001007516035
Ale třeba i klasickej Franz Josef dopadl v testech dobře, jen imho nemá tak výraznou chuť :)
KURE
---
---
12:28:59 5.4.2024
+1
ILTU
: to je právě ten divnej recept z celých vajec a mlika
ILTU
---
---
11:25:02 5.4.2024
1 odpověď
A hele, normálně to lidi dělaj:
Majonéza a tatarka z vařených vajec - TopRecepty.cz
https://www.toprecepty.cz/recept/56526-majoneza-a-tatarka-z-varenych-vajec/
ILTU
---
---
11:22:37 5.4.2024
No, vzhledem k tomu, že se dá udělat emulgovaná omáčka (majonéza to fakt není :-) jen z oleje, hořčice a octa a soli, vařeného žloutku bych se nebála. Základ je hořčice, a pak to jde samo.
KURE
---
---
13:29:46 2.4.2024
+1
LYNCH
: jo, tak to je kompletně mimo schopnosti mého konzervativniho otce :)
Nevzal na milost ani crockpot, a to má problémy se zubama a 80% toho co jí jsou různý dusený masa, guláše a tak.
KOCHANSKA_CH
---
---
12:52:53 2.4.2024
+1
KURE
: Z vařeného jsem emulgovat nezkoušela.
Průmyslovou majonézu nekupuju, a při domácí výrobě se řídím tím, aby vejce byla čerstvá a razítkovaná. Ale chápu, že obava ze salmonely může převážit.
Jak na to, aby vám syrové vejce v domácí majonéze nezkazilo Vánoce - iDNES.cz
https://www.idnes.cz/hobby/domov/domaci-majoneza-salmonela-s
yrova-vejce.A121219_
171456_hobby-domov_m
ce
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam