ELIZHANNAH: mám z okouna recept na náplň na koláč, už x-krát provedený - 2 tvarohy, 90 g cukru (nebo míň), 2 vejce, 50 g másla, 1 pudinkový prášek - utřít, přidat 200 ml mléka. Výsledná směs (docela řídká) se nalije na máslem vymáznutý plech vyložený těstem s okraji (tohle je tak na plech 20x30 cm akorát: původní recept počítá s variantou lineckého - 170 g hl. mouky, 90 g másla, 50g cukru, 1 menší vejce, 5 g prášku do pečiva - ale líná vohrábla, která nemají linecké v paži (já) bez uzardění a ke spokojenosti nahradí koupeným vyváleným křehkým těstem (v mém případě křeké z Alberta, haj hou). Peče se na nějakých 170, dokud to nechytí barvu.
Ta náplň snese různé variace - dávám míň cukru (nebo část vanilkového), někdy místo mlíka smetanu (nebo směs), minule jsem tam třeba ještě navíc rozmixoval banán... ovlivní to chování při pečení (jak moc nabyde) a konzistenci (jak moc tuhne ještě při pečení, a jak pak ztuhne po vychladnutí - které je podmínkou zachování důstojnosti při konzumaci), ale dobré je to furt velmi, náplň ovšem hodně "těžká" - je to spíš řez/zákusek než buchta.