Povedly se mi fakt dobrý pohankový placky.
na 2 porce
150 g suché pohanky
1 mrkev
1 cibule
4 větší žampiony
4 stružky česneku
1 žebro řapíkatého celeru
olej
500 ml vývavru
1 lžíce misa
1 lžíce rajčatovéh protlaku
1 lžička jemnější chilli pasty
směs houbovéh koření
2 vejce
cca 50-100 g sýra
strouhanka
Na štědřejší dávce oleje pomalu restvat nastruhanu mrkev a žampiony s cibulí a celerem nasekaým na drobné kostičky. PO nějakých 8-10 minutách přidat miso, chilli a rajčatovou pastu a ještě chvíli restvat. Pak přidat pohanku, zamíchat a ještě chvíli opékat posléze podlít vývarem a tak 15- 20 minut vařit - pohanku zde člověk chce spíš rozvařit aby držela. Nechat vychladnout, přidat do toho vejce a nastrouhaý sýr a přimíchat něco strouhanky (měla jsem doma čedar) aby se to zahustilo. Ne úplně, chce to nechat směs ještě tak 30 minut stát, aby strouhanka nasákla tekutinu a zpevnilo se to. Posléze uhňácat placky, obalit ve strouhance a osmažit, nebo tedy placky trošku naolejvat a upéct, či vrazit do horkovzdušné trouby.
K jogurtový dip (jogurt, česnek, citronová šťáva, sůl a pepř).