• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: ja rodinný večeře moc nezažil takže se mi to blbe hodnotí)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: myslím, že v pizzerii by na mě koukali dost blbě, kdybych si objednala sklenici vychlazeného mléka :-)
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: proč zvrhlost? Nebo lépe řečeno, co je to správné pití k pizze?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: dlužno ovšem podotknout, že za oceánem se kombo pizza+studený mlíko servíruje poměrně běžně. Školní jídelna kupříkladu prodávala pizzu (hranatou salámovou) za dolar a mlíko zdarma (i tam mají/měli mléko do škol), takže to byl oblíbený oběd těch, kdo neměli z domova sendvič.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mě v USA moje host family naučila na studený mlíko do skleničky k pizze. bohužel jsem o tom jednou řekla dětem a teď se tato zvrhlost přenáší na další generace! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: No jasne. My jsme ho doma pili doma úplně porad. A pijem.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    U nás se k bramborákům pila studená černá káva, dostávali jsme to dokonce i jako děti :D Jiná doba no.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: měl jsem přítelkyni u který v rodině bylo zvykem si dávat čaj ke studený večeři
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BRUKEV: Mléko :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: Wut. Jasne ze pivo. Nebo čaj :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: tak urcite. A propos tu uz dlouho nebyla debata, zda k bramborakum primarne pivo, nebo kefir/mleko/kysku.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Bramborak 😍

    Hf bude zitra
    Ceka me fajn vikend 😀
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: trocha tuku do těla občas neni nic špatnýho že
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ja teda indukci nemam, smazim na plynu nebo drevu. A jak na tezke zelezne panvi, tak na lehke "teflonce" si s chuti kvalitne usmazim luxusni bramborak, ktery voni sadlem a jo, je i docela primerene mastny. I kdyz ho dam vykapat na ubrousek. Protoze podle me teda zrovna bramborak je pokrm, u kteryho se mastne prsty předpokládají.
    ILTU
    ILTU --- ---
    CERMI_FOX: A jak dlouho to trvá, než se ten bramborák v HF udělá?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: to už jsem udělal, koupil jsem tu lepší ikea řadu a je to stejný. Na plynu nebýval problém ani s pánvičkou za 200kč. Indukce je v tomhle peklo, bez 2mm+ vrstvy tuku se teplo nerozloží.

    Je mi jasný, že drahý / profi vybavení tímhle problémem netrpí, na druhou stranu i obyčejní profíci, co jsem viděl, většinou jedou na plynu a všude lijou hrnky oleje (proto třeba ty bramboráky v hospodách moc nejím, je to všechno mastný).
    Oproti tomu zlatej bramborák z horkovzdušky s homeopatickým kousíčkem sádla :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: ehm, kup si pánvičku s lepším dnem.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    CERMI_FOX: tuku nemusíš moc, stačí trochu a pak osušit na ubrousku. zadny litry oleje se nekonají

    klasickej cernobilej svet
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LYNCH: no právě. Smažený na tuku. To už je jak ten friťák ve výsledku - stejně to bude příliš mastný. A jestli se někomu daří smažit zelňáky či bramboráky bez tuku, tak všechna čest, mě se to nikdy nepovedlo uspokojivě, bez vrstvy tuku ta pánvička hřeje na každém kousku úplně jinak, takže půlka je spálená, druhá půlka syrová. Nebo neustále pootáčet, ale to už mi přijde celkem pracné a stejně tam vždycky budou hotspoty.

    Ale samozřejmě každýmu to chutná jinak :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOIRAIN: podle me to tam je proto, ze to nikdo nekupuje. aha! :-)

    Nicmene v tech hospodach asi jo no, to je nejspis z fritaku, to mne nikdy nenapadlo. Naivne jsem si myslel, ze to ohrivaj nejak jinak :D ale moc nevim ted jak. Fritak je nejjednodussi reseni asi no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam