• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ADELHAIDA: Případně lze naplnit rajčata (a vydlabané smíchat s tvarohem a pažitkou jako další pomazánkový druh), ale to je piplačka.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KURE: Lučina je dobrá sama o sobě, jsem schopnej si ji dát na talířek, k ní vrznout čerstvý ředkvičky a jen tak pozřít jako zdravou svačinu.
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: jsem taky team tvaroh.
    Lucinu mám rád, ale přijde mi že je "škoda " ji dávat do pomazánky kde ji zamaskuji další ingredience.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOCKINEZ: Jojo, někdy dělám jednohubky, kdy místo chlebíčku mám plátek salátovky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Tak díky za tip na snídani, už to jim 😀
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADELHAIDA: Jo, to zní jako pomazánka přesně pro mě. Beztak pečivo skoro nejím, takže pomazánku jím lžičkou jako vajíčkovej salát jen tak bez ničeho a hutnější konzistence je nutnost.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOCKINEZ: Já dělám z tvarohu (vaničkovýho) a ředím maximálně lákem z okurek. Narozdíl od RUTHLESS mám ráda, když pomázánka sama stojí.
    Vanička tvarohu, 4-6 vajec, sůl, pepř, šnytlík, maličko nadrobno kyselý okurky. Je to pak takový proteinový.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: já tam valstně chci trochu ty !cibuloviny" a pazitka je idealni.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    S tvarohem někdo zkoušel? Říkám si, že trochu naředit tvaroh třeba kefírem nebo kyškou musí bejt úplně v pohodě základ.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Nebo pazitka 🤷‍♀️

    Ja tak uprimne davam, co mam
    Nejim v podstate mlecny, tze nekdy mam lucinu a nekdy jogurt pro dite, tak si tam trosku cvnrknu toho, co mam
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Petrželka? Za mě pažitka!

    Ale hlavní je, jestli vejce krájený na kusy nebo strouhaný

    Mne třeba moc nejede vajickova od Antonína. Ale libeřský ji maj suprózní. A jsem teda spis tým jogurt než Lučina. Mám ji radši tekutější. Musí se sotva udržet na chlebu :-)

    A vřele doporucuju nějaký microgreens nahoru.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    TRISSIE: ehm, az tak dolu jsem se nedostala, sorry.. a dik!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRAKIRA: americke polotovary, ale kdyz na to kliknes, je tam recept na domaci verzi :-)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    TRISSIE: pls, co je "the cream of soup mixture and dry onion soup seasoning"?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEMENTARI: záleží, jestli budete u jídla sedět nebo spíš užírat - na to "užírání" bych volila buď to trhané maso, nebo chili con carne (bez chili); na společné jídlo mám ráda třeba:
    - vepřovou v mléce
    - vepřovou na česneku a cibuli (podle knížky Loudavé vaření, můžu nafotit)
    - a hrozně dobrý je tohle: https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-pot-roast/ - zkoušela jsem s vepřovým i hovězím.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    KEMENTARI: Co udělat v tom pomalym hrnci nějaké trhané maso a pak z něj třeba poskládat sendviče? My máme doma nejradši krkovici, ale určitě to půjde i z jiného druhu…
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    KEMENTARI: na pomazánku jako základ používam ricottu, hořčici a trochu vody z kyselých okurek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KEMENTARI: Vajickova, mnam

    Ja asi klasika
    Vajicka
    Lucina
    Majo
    Dijon
    Sul, pepr
    Mozna jarni cibulka, kdyz mam chut
    Petrzelka

    Asi si rano budu muset udelat 😀
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    O víkendu mě čeká větší rodinná akce, na kterou si potřebuju nachystat dostatek jídla. Teď jsem ve fázi ideologické přípravy. :) Poraďte mi prosím:
    1.) jak a hlavně z čeho děláte ultimátní vajíčkovou pomazánku.
    2.) jakou variaci masa z pomalýho hrnce zvolit? nejradši dělám líčka na víně (+- boeuf bourgignon), ale tentokrát bych se chtěla vínu vyhnout. strávníci nejsou nijak zvlášť odvázaní a jsou mezi nimi děti. vždycky k masu do pomalýho hrnce naperu mix kořenový zeleniny, cibuli, někdy česnek, a ve finále to rozmixuju na hladkou omáčku. možná mi uniká nějakej dobrej twist?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam