úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
GENEVIEVE
---
---
11:07:29 4.6.2024
+1
ADELHAIDA
: aspoň vím co bude k večeři!
ATUARFIK
---
---
10:12:55 4.6.2024
+2
ADELHAIDA
: Případně lze naplnit rajčata (a vydlabané smíchat s tvarohem a pažitkou jako další pomazánkový druh), ale to je piplačka.
DOCKINEZ
---
---
9:46:45 4.6.2024
1 odpověď
+5
KURE
: Lučina je dobrá sama o sobě, jsem schopnej si ji dát na talířek, k ní vrznout čerstvý ředkvičky a jen tak pozřít jako zdravou svačinu.
KURE
---
---
9:45:19 4.6.2024
1 odpověď
+4
DOCKINEZ
: jsem taky team tvaroh.
Lucinu mám rád, ale přijde mi že je "škoda " ji dávat do pomazánky kde ji zamaskuji další ingredience.
ADELHAIDA
---
---
9:34:15 4.6.2024
+2
DOCKINEZ
: Jojo, někdy dělám jednohubky, kdy místo chlebíčku mám plátek salátovky.
KASUMI
---
---
9:30:25 4.6.2024
+7
Tak díky za tip na snídani, už to jim 😀
DOCKINEZ
---
---
9:29:41 4.6.2024
1 odpověď
+4
ADELHAIDA
: Jo, to zní jako pomazánka přesně pro mě. Beztak pečivo skoro nejím, takže pomazánku jím lžičkou jako vajíčkovej salát jen tak bez ničeho a hutnější konzistence je nutnost.
ADELHAIDA
---
---
9:26:47 4.6.2024
3 odpovědi
+4
DOCKINEZ
: Já dělám z tvarohu (vaničkovýho) a ředím maximálně lákem z okurek. Narozdíl od
RUTHLESS
mám ráda, když pomázánka sama stojí.
Vanička tvarohu, 4-6 vajec, sůl, pepř, šnytlík, maličko nadrobno kyselý okurky. Je to pak takový proteinový.
RUTHLESS
---
---
9:26:31 4.6.2024
KASUMI
: já tam valstně chci trochu ty !cibuloviny" a pazitka je idealni.
DOCKINEZ
---
---
9:05:06 4.6.2024
2 odpovědi
+1
S tvarohem někdo zkoušel? Říkám si, že trochu naředit tvaroh třeba kefírem nebo kyškou musí bejt úplně v pohodě základ.
KASUMI
---
---
9:03:09 4.6.2024
1 odpověď
+1
RUTHLESS
: Nebo pazitka 🤷♀️
Ja tak uprimne davam, co mam
Nejim v podstate mlecny, tze nekdy mam lucinu a nekdy jogurt pro dite, tak si tam trosku cvnrknu toho, co mam
RUTHLESS
---
---
8:48:57 4.6.2024
2 odpovědi
+4
KASUMI
: Petrželka? Za mě pažitka!
Ale hlavní je, jestli vejce krájený na kusy nebo strouhaný
Mne třeba moc nejede vajickova od Antonína. Ale libeřský ji maj suprózní. A jsem teda spis tým jogurt než Lučina. Mám ji radši tekutější. Musí se sotva udržet na chlebu :-)
A vřele doporucuju nějaký microgreens nahoru.
FRAKIRA
---
---
7:23:02 4.6.2024
TRISSIE
: ehm, az tak dolu jsem se nedostala, sorry.. a dik!
TRISSIE
---
---
7:16:04 4.6.2024
1 odpověď
FRAKIRA
: americke polotovary, ale kdyz na to kliknes, je tam recept na domaci verzi :-)
FRAKIRA
---
---
6:39:43 4.6.2024
1 odpověď
TRISSIE
: pls, co je "the cream of soup mixture and dry onion soup seasoning"?
TRISSIE
---
---
6:11:01 4.6.2024
1 odpověď
KEMENTARI
: záleží, jestli budete u jídla sedět nebo spíš užírat - na to "užírání" bych volila buď to trhané maso, nebo chili con carne (bez chili); na společné jídlo mám ráda třeba:
- vepřovou v mléce
- vepřovou na česneku a cibuli (podle knížky Loudavé vaření, můžu nafotit)
- a hrozně dobrý je tohle:
https://tastesbetterfromscratch.com/slow-cooker-pot-roast/
- zkoušela jsem s vepřovým i hovězím.
VOMAJDA
---
---
23:52:54 3.6.2024
+2
KEMENTARI
: Co udělat v tom pomalym hrnci nějaké trhané maso a pak z něj třeba poskládat sendviče? My máme doma nejradši krkovici, ale určitě to půjde i z jiného druhu…
MRTVYKOTE
---
---
23:33:07 3.6.2024
KEMENTARI
: na pomazánku jako základ používam ricottu, hořčici a trochu vody z kyselých okurek.
KASUMI
---
---
22:39:00 3.6.2024
1 odpověď
+5
KEMENTARI
: Vajickova, mnam
Ja asi klasika
Vajicka
Lucina
Majo
Dijon
Sul, pepr
Mozna jarni cibulka, kdyz mam chut
Petrzelka
Asi si rano budu muset udelat 😀
KEMENTARI
---
---
22:25:23 3.6.2024
4 odpovědi
O víkendu mě čeká větší rodinná akce, na kterou si potřebuju nachystat dostatek jídla. Teď jsem ve fázi ideologické přípravy. :) Poraďte mi prosím:
1.) jak a hlavně z čeho děláte ultimátní vajíčkovou pomazánku.
2.) jakou variaci masa z pomalýho hrnce zvolit? nejradši dělám líčka na víně (+- boeuf bourgignon), ale tentokrát bych se chtěla vínu vyhnout. strávníci nejsou nijak zvlášť odvázaní a jsou mezi nimi děti. vždycky k masu do pomalýho hrnce naperu mix kořenový zeleniny, cibuli, někdy česnek, a ve finále to rozmixuju na hladkou omáčku. možná mi uniká nějakej dobrej twist?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam