• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: ve Francii jsem byl v par restauracich a čuměl jsem jak častá priloha to byla. u nas o ni skoro nezavadis
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Grilovaná polenta je vlastně taky docela fajn.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: asi to chce zvolit ideální tloušťku. S tímhle jsem problém nikdy neměl. Většinou ji grilujeme na sutru.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ONDRAT: kdyz griluju cuketu do salatu, delam skrabkou super tenky platky, ktery sou hned hotovy, jinak kdyz delam silnejsi platky, tak ji chvili delam na neprimo, nez zmekne a pak rychle dogriluju naprimo. simple as that
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: Buď se to vysuší/spálí nebo je to polosyrový, nikdy to není dobrý. Myslel jsem,že existuje nějaký trik, jak vytáhnout z cukety dost vody, ale ani po nasolení se mi to nedařilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: nakrajis na plátky a dáš do oleje s kořením. Žena je dělá a jsou vždycky dobrý.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LADY_MYSKA: Teď to začíná, cuketa bude brzy za 10,- Rajčata už jsem kupoval za 70/kg, květák za 35,- stejně tak velkej římskej salát.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ONDRAT: jako kdy ma zelenina sezonu a je levna?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Levná je akorát v sozóně.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: To mi teda vysvětli jak děláš ""grilovany nalozeny cukety", protože já to vždycky zkazím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Byť mám kuřecí křidýlka rád, postupně jsem je nahradil vepřovou flákotou, konkrétně krkovicí.

    Cenově +/- stejný, na přípravu je krkovice mnohem lepší. Rozhodnu se, jak tenký plátek bude, tím ovlivním dobu přípravy. U křídel mi hodně vadí, že je dělám relativně dlouho, na to jaký to je malý kus masa na kostech. Čas od času na chuť pro sebe ano, pokud je 3+ lidí (chlapů), tak rozhodně flákota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Zelenina mi teda fakt levná nepřijde
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    TRISSIE: ja to mám rád ogrilovat flakoty, všechno nakrájet, naházet na hromadu a zakapnout treba chimichuri nebo něčím takovým
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: vidíš, krupicová kaše! to by mohlo být překvápko :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: jo, nekdy ti mali hajzlici umi byt na tecku, nicmene vime, ze jakej rodic, takový dite a vinit lze tedy jen rodice. ja treba vybiravej nejsem, jediný co nezeru je krupicova kase a na tu u grilovacek nenarazim :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: 1,2,3 asi bude, děti doufám ne :) a mám stejný zkušenosti. včera u mě byli malí fakani od sousedů a že prý mají hlad. já už věděl o co jim jde, takže to šlo přes odmítnutou mrkev, jabko, meloun, banán a nakonec: "my ale chceme něco sladkýho" :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    u grilovacky hlavne nesmi chybet pivo, tvrdej lih a idealne tvrdy drogy. jinak deti by nemely bejt vybiravy, musi proste sezrat to, co dostanou. uz sem zazil na grilovach i deti, ktery peceny brambory hazely do krovi, protoze je doma rodice rozmazlili a decka cekaly neco jinyho.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DIVER: Zelenina je levna. Dobry jsou grilovany nalozeny cukety / brambory na platky, plneny papriky rajcatama a syrem, hliva, plneny zampiony, spizy..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já bych teda ještě doplnila - všechno krájet na malé porce!
    když jde o grilovačku s velkým výběrem, tak nikdo nechce velkou flákotu. sice je s malejma kouskama trochu víc sraní při grilování, ale porce na 2-3 sousta zmizí vždycky první, protože každej chce ochutnat "od všeho kousek".
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    DIVER: kup ještě nějakou krkovici/pečeni vychází v akci cca 100,- Kč kg a den předem nakrájet a nalozit, na grill ideál..
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: vidíš! alobal, nula nula prd brambor, mraky bylinek. dík za levný tip :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam