KASUMI: rajčata po provencálsku. Rozřízneš rajče na rovníku, posolíš, trošku osladíš,. Na másle začneš restvat spoustu cibule. Jako fakt spustu, pak přidáš spustu česneku a posléze rajčata řeznou stranou dolů a propícháš polokoule vidličkou. Restuješ do produšení rajčt a vzniku naprosto nejslepší omáčky - máslo, cibule, čenek, rajčat. Pak přidáš velkou hrst čerstvých bylin z provensálskéh záhonku - ale stačí petrželka. K tomu čerstvý chleba s máslem.
Šakšuku, rattatoulie, lečo, quiche, rajčatovou polévku oblíbenéh národa.
A čínský vejce s rajčaty - to je neuvěřitelně boží. Ať už k rýži a nebo ... k chlebu s máslem. Vycháí mi to na 1 vejce jeno menší rajče, příadě 4 cherry rajčata. Nesmí těch rajčat být moc.
The Wok: Chinese Scrambled Eggs With Tomato | Kenji's Cooking Showhttps://www.youtube.com/watch?v=gb37bRsBxZA