LYNCH: vyhodit, pošlu ti adresu kam.
1. udusit na cibulce, podlité vínem a trošku petrželky - na opečenu bagetu, k tomu nějaký dobrý německý ryzlink.
2. smetanová omáčka - orestovat lišky s cibulkou, podlít bílým vínem, udušené ve vývaru, posléze přidat smetanu a dokyselit citronem + dosladit, dosolit a dopepřit.
K tomu buď brambory nebo krupicové noky nebo knedlíky.. Maso možno, ale není potřeba.
3. omeletu s liškami - lišky podusit tak jako v bodě 1. Udělat
francuzskou omeletu . a když to překládáš, tak tam vrazit podušené lišky. (základní trik na omeletu je nepřilnavá pánev a dobrý poměr počtu vajec k velikosti pánve). Nebo to zabalit do palačinek/galettek.
4. zapéct do lagsaní - dušené lišky + bešamel + sýr. Případně podušený porek jako jedna vrstva
5. liškové risotto.
6. čerstvé těstoviny s liškovou smetanvou omáčkou - cibule, lišky, víno, smetana, tymián, citron.
7. maso bych volila nějaké jemné - kuře, krůta, telecí a nebo teda steak z panenky/hovězího.
8. vždycky je múžeš podusit a zamrazit, popřípadě zavařit.
Polívka - buď uvařit ve vývru s troškou zeleniny a k tomu svítek nebo kudlánky - tedy kulajdu bez kopru. NEchceš je moc kořenit, aby to nechutnalo jen jako česnek s majoránku a nebo jako kopr.