• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KASUMI: ja si kupuji male baleni vina a tak dve tri mam v lednici na vareni
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: a co teda zamrazit kostky vína a vytahovat podle potřeby?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRYH: Dost pravděpodobně budu mít doma spíš víno než vineu:))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KASUMI: co zkusit https://cs.wikipedia.org/wiki/Vinea
    ja si to ale pamatuju jen jeste za komousu ... ulozene mam, ze ta bila vinea byla beznemu konzumnimu bilemu vinu dost chutove pribuzna... jen mirene sladci a mela bublinky - cervena ale nebyla moc povedena...
    nevim jak ted, ale co vim delaji i nesumive variance, tak by to uz mohlo byt dost chutove blizko beznemu vinu... (konzumnimu, bidne znacky!! ;O)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    87HIGHFLYER: Přesně tak, Martini/Cinzano extra dry to zvládne, se slzou v oku vzpomínám na nákup cestou z Francouzkých Alp, kde jsem si koupil Noily Prat asi za 8 euro (u nás dvojnásobek).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ONDRAT: suchej vermut taky pouzivam, jen bacha, chce to nejekej lepsi, dost casto to byva sladky cuco
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KASUMI: Ja varim s nejakym vermouthem, koupim Martini extra dry a tim to podlejvam, chutna to podle me lip a protoze to nepiju, tak mi to i vydrzi.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KASUMI: my vylozene jen na vareni kupujeme sherry
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja taky rada varim s vinem :D ale ne vzdycky ho mam

    ZUZKAOU: to mam vzdycky, to me napadlo, ale prijde mi dost sladky

    takze to zasadne neposeru, kdyz zkusim nejak ocet? :D ok :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Ráda vařím s vínem, někdy ho přidám aj do jídla.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KASUMI: Je to trochu nyxí rada, ale dost používám portský. Vydrží otevřený i mimo ledničku a jak je silnější, stačí ho míň, takže by to mohlo tvoje problémy částečně řešit. My máme s mužem portský rádi, takže ho dost dostáváme i od lidí, co mu moc nerozumí. Takový ty levný "třešnový vody" pak výborně využijem právě do vaření, pečení a pod.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mám prima DIY jablečnej ocet, kterej je tak dobrej, že by šel pít samotnej (a taky to ve zředěným stavu i dělávám). Tenhle ocet se mi na místo vína osvědčil velmi, kroupoto s ním bylo ve stropu <3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jako zrovna u risotta to víno člověk asi chce, stejně jak u něčeho co má v názvnu na víně a nebo po budrgudnsku, ale jinak asi když nemáte víno, tak tam nedejte nic a aciditu dotáhněte něčím na konci - podle toho co vaříte - citron, ocet, lák, hořčice, nějaká ovocná šťáva, melasa z granátových jablek atp.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: spíš než citron, tak dobrý ředěný, oslazený ocet - něco jako mají japonci mirin.
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: citron nebo vhodnej ocet jídlu šmrnc dodá, ale nepovažoval bych to za náhradu vína. A nenapadá mě nic co by plošně víno nahradilo takovým tím způsobem, když nemáte víno, tak dejte ..x.
    Podle receptu bych kromě zmíněného koukal po vhodnejch zavařeninách či chutnej, nebo pivu a cideru.
    měl jsem o vikendu švestkovýho Bernarda, a dovedu si představit udělat na něm hovězí "po burgundsku" místo toho burgundskýho.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Dá se v receptu nějak šikovně nahradit víno? Třeba u italského rizota nebo nějakého ragú. PTam se spíš obecně, protože ne vždycky mám prostě po ruce otevrene víno. Nejsem si ale jistá, že citron nebo ocet jen tak sami osobě můžou dát tomu jídlu potrebny šmrnc. Je na to nějaká obecná náhražka nebo to člověk prostě musí nějak vychytat dochucením nebo se to nahradit vůbec nedá?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA:
    Korean Fried Chicken Vs. American Fried Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=84uttbLXK6I
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Me nikdy nezklamal nasledujici mix, ktery funguje na makrelach, kurecim, krkovici...
    Olivac, horcice, drceny cesnek, drceny kmin, sul, pepr. Promichat dle chuti, napatlat, ugrilovat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    JAJITA: ja kridla v praci nakladam do solnyho nalevu pres noc (1.5% soli), druhej den zcedim, sparim/blansiruju, sokove zchladim a pulku kridel obalim ve skrobu a pulku ne. zaskrobeny frituju, neobaleny pecu.
    mozna horkofriteza lepsi, ale to nemam vyzkouseny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam