• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Prosím o doporučení mlýnku na pepř. Musí splňovat dvě podmínky:

    - musí být ruční (krámy na baterky mám doma, nepoužívám je a používat ani nezačnu)
    - nesmí být moc vysoký (jako právě bývají krámy na baterky), aby se mi snadno vešel do poličky. 15-20 cm je maximum.
    - no a samo by měl spolehlivě plnit funkci mlínku :)

    Mám aktuálně Tescoma President, který plně vyhovuje rozměry, ale z nějakýho zvláštního důvodu jaksi poslední dobou moc nemele, což je u mlýnku vada dosti podstatná. Můžu tam nasypat kolik pepře chci, ale při používání to vypadá, jako kdyby se volně protáčel a zabere jen nepravidelně jednou za čas, čímž mně přivádí ke stavům, kdy ze mě padají výrazy, o kterých jsem sám netušil, že je znám.

    Za konkrétní tipy díky :)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na me to ted vyskocio na ig, tak se ptam
    jako cena je masakr.. ja jsem ted docela content s mrazenyma loupanyma cervenyma argentinskyma z makra, pac do fritezy jsou idealni.. pomer cena vykon mi funguje.. (kolem 400 kc/kg)
    dat 500 kc za ctvrt kilecka.. na to ma rodicovska ted asi nestaci :D
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KASUMI: hele to je hrozne nesmyslna cena. ja beru za max 20€/kg, ale teda nemam je na stole "par hodin po vylovu"

    zkus to za nas, jestli je nejakej rozdil v kvalite ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Tak to je pro mě fakt nezájem.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Cena je drsna
    2000 za kilo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Pure Shrimp
    https://pureshrimp.cz/

    Znate nekdo? Zkusil jste nekdo?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Jo! Tam jsem právě čekala ty záludnosti.
    Takže ji budu dál kupovat, ona i ta dobrá rajčata brzo skončí, tak nebudu muset prodávat ledvinu :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: v horký syrovátce, ale chceš to srážet syřidlem, kvůlivá natahovatelnsti bilkovin. A pokud chceš tu šťavnatou mozarellu uvnitř, tak ještě ptřebuješ hodně laborovat s teplotama a sílou natahování a chceš aby tě to naučil někdo, kdo to umí.

    30 Minute Homemade Fresh Mozzarella Cheese
    https://www.youtube.com/watch?v=mAxy_oXKJig


    srovnej jak to vypadá jen jako ohřátý paneer

    Homemade Mozzarella Cheese Without Rennet
    https://www.youtube.com/watch?v=nwTp-Vxl-k0
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JAJITA: zahřátím podmáslí dělám tvaroh, citronem do horkýho mlíka dělám paneer ale chci vědět jak se dělá mozz!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak to je? Že je ten plynový ohřívač vody zdarma? :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Tě zlobím. :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: :D
    Ráda ti odpomůžu, chceš adresu? :D
    Ty asi kvůli syrovátce, ne? Podělís se o návod? Na YT mi to přišlo snadné, ale čekám záludnosti.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Jo a vždycky mi potom zbyde ta bílá koule a nevím, co s ní.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Prosím vás, děláte někdo doma mozzarellu? :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prave, ony ty novy brambory jsou docela specificky... Tak je je proste spis nekomu daruju, to vypada :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENEVIEVE: bramboráky z nových nejsou nic moc
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Co z toho udělat bramboráky a zamrazit?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: internety tvrdí, že gratin by jít měl, ovšem je potřeba ho upéct skoro do měkka, pak rychle zchladit, zavakuovat/zabalit do folie a zamrazit. Nenechávat v mrazáku dlouho, rozmrazit v ledničce a dopéct do požadované zlaté barvy.

    vyzkoušeno nemám.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MEANKITTY11: teda ne sýru, tý omáčky.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RUTHLESS: ILTU: tak nějak to fungovat musí, na prodej to je. fakt vrstva sýru navrch? zavakuovat?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILTU: Ani uvařené?
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: Brambory z mrazáku jsou nepoživatelné :-(
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Daji se nějak uchovat nový brambory? Napadlo mě udělat si gratin a dat to do mrazáku. Ale to je asi blbost, ne? Na to jsou nový brambory dost nevhodny, ne?

    Měli je v Albertu fakt levný. Ale bojím se, ze je nedám, ze se mi zruší páteční plány na grilovacku.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Ja mam na v lednici nebo i na kuchynske lince otevrenou jednu bilou a jednu cervenou flasku s vinem a podle potreby to ruzne liju do hrncu. Na potreby vareni to v klidu 1-3 tydny vydrzi a do uplneho octa se to nezlomi a na vareni je to uplne v pohode. Cervene vina doma bezne popijim treba tyden a pokud to vino je alespon trosku rozumne, tak tyden da se cti a mnohokrat se vlastne i zlepsuje.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RUTHLESS: Já víno nepiju, takže když otevřu láhev kvůli vaření, zbytek prostě zamrazím do dalšího jídla. Obvykle je to nějaká dražší láhev získaná darem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale zas taková krabice od vína se dá dobře využít.

    Dr. Rath approves.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: a není jednodušší vařit to, na co má člověk chuť, pokud existuje způsob, jak jednoduše uchovat zbytky na jindy, místo toho, vařit něco, na co chuť nemáš, jen proto, že máš teda v lednici otevřenou láhev vína?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Za mě je to furt lepší než otevřít víno, nalít část objemu do jídla, zbytek pak mít x měsíců zapomenutý v chladničce nebo vzadu na lince a nakonec ho vylejt do záchodu.

    Zamražení je dobrej tip, díky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: My víno počítáme na nezdaněný krabice ve sklepě, ale chápu, že to tak každej nemá. :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: jako takhle. ja kdyz varim z vina, tak rozhodne ho pak i piju :D miluju varit a pit u toho vino. Sice js vetsinou pak dost na plech, ale je to bozi. A kdyz ne, tak to planuju tak, ze ho pouziju i dalsi den. Nebo proste v tydnu. Tech receptu, kam se da nalit vino je trilinon.

    Btw, docela dobrej ghack by pro tebe Kasumi mohla byt vinoteka. Rekni si jen u pullitr. To spotrebujes ani nevis jak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam