• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ALEXIS: Pripadne na víně nebo trhačku. Ale vetsinou ji pošlu do guláše, idealne Zenovýho by id Wojtyla

    Vaříme vzahradě.net: Wojtylův zenový guláš
    http://varimevzahrade.blogspot.com/2012/05/vojtyluv-zenovy-gulas.html

    (Čas od času mi prijde fajn ho pripomenout.)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Mám v lednici telecí kližku (asi 450 g) z farmy a přemýšlím, jestli z ní udělat guláš nebo na smetaně nebo ještě něco jiného. Nějaké tipy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: když se k tomu hodí cizrna (spolu s bulgurem), perželka a jogurt (do hotového :-D )tak je z toho moc fajn celý jídlo.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ZUZKAOU: jo, to bude ono, vypadalo to takhle, barevne. Myslim, ze ten hlavni trik bude v tom protlaku a paprikove paste-ajvaru.
    Diky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRENNET: netuším co dělali v Brně, ale klasickáý turecký bulgurový pilaf je - olivový olej/máslo na to cibule a česnek + nasekaná paprika + chvíli restvat, pak přidat rajčatový protlak a případně paprikovu pastu a sušenoou papriku- ideálně pul biber aka alepskou papriku. Pak přidat bulgur, osolit a zalít 2 násobkem vody, 15 minut vařit a pak nechat dojít.


    This Bulgur Pilaf Is The Best! #turkishfood #bulgur #cooking #shorts
    https://www.youtube.com/watch?v=3hkpN_T4Wng
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Prosim vas, nema nekdo recept jak udelat bulgur jak ho meli udelany turci v kebabarnach?
    V Brne uz bulgur nacisto v tech provozovnach zrusili a kdyz ho delam doma sama, tak neni tak dobrej jak od nich.
    Nevi nekdo?
    Budu velice velice vdecna!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    To prave (food)porno :-)

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Acrylamid mi bleskl hlavou hned na první dobrou.
    Pracovní postižení, nemůžu za to :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: horkovzdušé fritézy - tam není olej. Syrový, po 15 minutách jsou normálně hotové, jen teda bledší a nebo když je člověk chce hezky bohaté na lahodné rakovinotvoré arkylamidy, tak pak jsou zase příliš suché.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: davas je do toho fritaku uz uvareny nebo syrovy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: _

    Jo! Funguje to, skorb mi prijde jednodussi udelat na plotne nez v MW, ale na fotce jsou brambory z horkovzusne fritezy 15 min na 200 a ke to skvele, ma to presne tu krupavou krusticku, ale meni to vysusene!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: ohanka je luxus na vyvar, da se to vcelku slusne obirat.

    RUTHLESS: muze to byt tradice, muzou byt zvykli holt pouzivat jine druhy masa. I bourani maji jiny, nez my v CR.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: to je dobrá otázka :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KID_MCHUTT: tak proc to ty amici delaj?! :D Nicmene si nejsem jistej casem, trochu budu v presu, 4 hodiny musi stacit, ne? v troube
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: z oháňky se to bude blbě trhat (obecně od kostí) a žebra jsou lepší na jiný způsob :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    nekde jsem v tech receptech videl zebro a ohanku... To nedoporucujete? To je blost? (po krku jsem taky sel, plecko tez)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    RUTHLESS: Obecne beru predni, neni tak libovy a pustí šťávu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: karabáček, hrudí
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    RUTHLESS: Krk, plecko, klizka…
    S2FI
    S2FI --- ---
    RUTHLESS: za mě krk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam