• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tyjo to s tím škrobe okolo brambor v troubě vypadá jako geniálíní hack. Zatím nevyzkušeno

    How to Get Crispy Potatoes Without Deep Frying | Techniquely with Lan Lam
    https://www.youtube.com/watch?v=FykplzYrHvM
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    RUTHLESS: za me v pohode. Tacos jsem teda nikdy nedelal, ale nakladanou cibuli pouzivam jinde a kdyz se to necha par dni, je to jen lepsi :) A prijde mi,ze kyselost uz to nebere, ona ta cibule je dost sladka sama o sobe
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: protože s polívkou se mi dělat nechtělo, rýži jsme měli včera k večeři a zapečený fleky ve úterý, sáhla jsem po tomhle receptu:
    Celozrnné špagety s vinnou klobásou | Kuchyně Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/recept/celozrnne-spagety-s-vinnou-klobasou

    a dobré to bylo! zvlášť teda ta niva na posypání, to to jídlo hodně pozvedlo.
    s ohledem na děti proběhla úprava bez chili papričky a s penne místo špaget, ale rozhodně zařazuju do stálého sortimentu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: udělal bych standardního šneka, osmažil na pánvi, pak to nakrájel a zapekl jako normální fleky s uzeným
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: recept nemám ale v principu to bude možný zamíchat do jakýhokoliv ragů nebo pilafu
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Četl jsem kdysi někde recept na knedlíčky do polévky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    zbyl mi kousek vinné klobásy - na upečení už je to málo, tak mě napadlo, že by třeba šla nějak zdělat do těstovin? Nemáte někdo osvědčený recept?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Případně samo nejaky ultra vychytávky na tacos :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: na to bych take uvital rady a finty! :O)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Máme mít příští sobotu taco night a já bych asi potřeboval tip na to, jak nejlíp “naložit” onu červenou cibuli. Ja to většinou dělám dle Jamieho brutál narychlo (zaleju octem s sůl, trocha cukru a chilli) a za pár chvil to je ready. Nicméně dá se to takto udělat a nechat třeba 4-5 dní? Vrátím se ten den z Německa a asi budu mít dost honičku cokoli dělat. Takze nejpozději třeba pondělí/úterý mám čas. Půjde to? Nebude to kyselé až za hrob? Nebo to mám potom třeba propláchnout jak zelí?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Burtgulas
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERI: Kulajda, zelňačka.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KAERI: Frankfurtská polévka?
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KAERI: spanelska tortilla de patatas
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KAERI: naplátkovat, na plech do trouby, sádlo, česnek
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KAERI: Ruský salát (ensaladia russa), něco jako náš akorát akorát ze Španělska, dává se tam tuňák a olivy. Nebo tortilla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERI: Nastavovaný bramboráky. Třeba cuketou nebo i dýni by to určitě šlo :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAERI: Lepenica s kysaným zelím.
    iDNES.cz – s námi víte víc
    https://www.idnes.cz/recepty/lepenice-s-kysanym-zelim.R070111_112437_10949
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAERI: ja mam rad vídeňský bramborovy salát
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAERI: nastavovaná kaše? ať už klasika s kroupama, nebo s jinou zeleninou (pastiňák, batát...)?
    nebo... grenadýrmarš, doplnit těstovinama, k tomu ideálně nějaká dobrá uzenina a houby, mňam :-)
    případně nějaká bramborová fritata?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam