• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jeste marks and spencer ma docela dobry polivky v plechovce
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GALE: express menu potvrzují, je to dobry, kupuju to na otci nebo si to berem treba na dovolenou
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GEISHA: jinak pokud jsou cestou i jednoporcove hotovky např. Pro ohřev v MW, tak Lidl má v jedné jejich řadě celkem dobře lasagne, chilli con carne a gratinovane brambory.
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    Všem díky za tipy, speciálně pak GALE - na expres menu jsem sice kdysi někde na netu natrefila, ale nevzpomněla jsem si na něj teď. To bude možná cesta. Něco v mrazáku ode mě (chili, vývar, vepřové s mrkví) a něco z toho expres menu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: plněný papriky, lasagne, lečo, chilli, výpečky se špenátem, husté polévky.

    Přidej tam případně plněné pelmeně/tortelini.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GEISHA: bramborove knedle s uzenym masem se zelim
    spanelsky ptacek s rejzi nebo knedle
    to se dobre ohrejva i mikrovlnce...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GEISHA: Trhané maso, masové koule.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: sekaná na plátky, karbanátky, rajská, Italská s masovymi kuličkami, dušené vepřové s mrkví, zapečené těstoviny.
    GALE
    GALE --- ---
    GEISHA: Vím, ze se ptáš na vaření do mrazáku. Dobré typy už padly, ještě mě napadá smažený řízek, karbanátek a sekaná.
    Ještě přidám nyxí odpověď. Expres menu znáte? Ta jídla jsou překvapivě dobrá. Tchán má přes týden dovážku jídla, ale víkendy a pak svátky by byl na topinkach a vajíčkách. Takže mu objednáme plnou krabici z expresmenu.com, vydrží to při pokojové teplotě 10 let a má skvělé složení.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    GEISHA: Guláš, segedín, boloňské ragů, vývary, plněné knedlíky (obocné i masové),
    GEISHA
    GEISHA --- ---
    Mám tu zapeklitou otázku.

    Potřebuju brainstorming jidel, který snadno uvařím v nadbytku a zásobuju s tím pak tátovi mrazák, tzn. ty jídla dobře přežijou třeba 2 měsíce v mrazáku a po ohřevu budou pořád chutný.

    Přes týden chodí na menu do restaurace, to je dobrý, ale o víkendech, kdy u něj zrovna nejsme taky a nevaříme pro všechny si kupuje buď polotovar smažený sýr (který ji i v té hospodě) nebo se živí chlebem s točeňákem.

    Ne, že by neuměl uvařit nějaký základní věci, ale asi se mu pro jednoho nechce a já to dost chápu, když vařím jen pro sebe, taky mám tendence se odfláknout.

    Idea je taková, že ty jídla navařím postupně, a bude mít vždycky v mrazáku třeba 3 druhý jídel po 2 krabkách a vybere si podle aktuální chuti. Dneska jsem uvařila gigantickej kotel chili con carne, po večeři zbyly 3 porce do mrazáku. Ale další jídla mě nenapadají - resp. ne pro něj, kari a podobnou "exotiku" nejí.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MOIRAIN: A mazes ty chleby zvenku maslem?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja jsem zacala delat toasty v horkovzdusne friteze
    Neudela to ten smash, ale syr se tam roztece pekne :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOIRAIN: dětem klasika šunka, sýr (gouda), občas trochu vevnitř pomazat kečupem. Já si dělám nejradši šunka, sýr, cibule (tak 2 kolečka), rajče (velký plátek). Ale když nám třeba zbyde kuře, tak tam místo šunky pokráním to kuře a dám sýr, ono to je taky dobrý.
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    MOIRAIN: já do toustů dávám tavenej sýr, pak jsou takový mazlavý 🙂 cibule najemno, šunka a ještě nějakej další sýr, po upečení maznu zvrchu dobrým kecupem.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MOIRAIN: Naši koupili toustovač když jsem byla malá a nějak si nepamatuju, že bychom nepoužívali nějaké suroviny. Prostě se koupil toustový chléb, šunka, sýr, slanina, případně niva a táta to postupně zdělal (ala FFkové tousty) a zbytek se snědl normálně na rohlíku nebi chlebu jako předtím. :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOIRAIN: zajímavé:D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    My děláme s kombinací tuňáka a sušených rajčat, italský bylinky a třeba pesto nebo protlak okořeněný. A olivy.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Jsem team pečicí papír. A co jsem jednou vyzkoušela dát plátek slaniny ne dovnitř do toustu, ale připéct ho zvenčí, už nikdy jinak. Jako náplň toustů dávam občas trhané maso i se sosem a to suché nikdy není.

    A teda mám plotny jak na trojúhelníkové tousty, tak na celé čtverce a za mě jsou celé čtverce lepší, vejde se do nich o poznání vic náplně.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    všem děkuji, postupně to nějak ozkouším
    z první vlny toustovačů si hlavně mamatuju, že se nakoupila hromada ingrediencí, ze kterých se použila vždycky jen malá část
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: mezi toastovač a toast dej ten pečící papír a toastový chleba z venčí namaž máslem či majonézou - krásně to zezlátne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam