Krkovice pečená s kečupem - zná někdo tento na první pohled hrozivý pokrm? Máte recept?
Měli jsme pánskou jízdu na chatě, kde se mimo jiné podávalo i toto jídlo. Bohužel kuchař recept se smíchem odmítl prozradit, coby rodinné stříbro, které se neprozrazuje. Jídlo bylo nicméně luxusní.
Na pekáči pečené plátky krkovice, ponořené v polotekuté, polozeleninovokašové červené lehce pikantní směsi z barevných lehce rozměklých paprikových kousků. V koši po přípravě zůstaly i dva obaly od kečupu a slupky od cibule.
Za mě to bude zarestované maso, posypané směsí cibule, česneku, paprik, zalito kečupem s vodou/vývarem, následně pečeno v troubě. Vyzkouším doma, nicméně zkouším se poptat i tady.
Co vím, tak podobná jídla se dělají např. ve formě špekáčků zalitých pivem/kečupem, zasypaných zeleninou a následně pečených. Mě tahle jídla zatím míjela, ale pokud se sejde hromada chlapů, kteří potřebují teplé, ostré, slané jídlo k pivu a chlebu, jsou to vděčné pokrmy.